Krig och åter krig. /Rune L Artikel

 

The world

USA:s ridderliga krig
by Rune Lanestrand

Lydmedia går i spinn i sin iver att ta fram de “rätta” experterna för att förklara för svenska folket hur angeläget det är att Västmakterna får börja ett storskaligt krig i Syrien.
När den USA-utbildade säkerhetspolitiska analytikern Katarina Engberg i dag kallas in till svt:s Gomorronsoffa då är det fara å färde.
Engberg brukar vältaligt bereda mark för “humanitära” insatser och förebåda det värsta. Dagen till ära har hon gjort en språklig innovation. Kryssningsmissiler, raketer och bombmattor har döpts om till något så ridderligt som en “straffexpedition.”
Avsikten är väl att man ska kunna föreställa sig att i spetsen för denna välmotiverade straffexpedition går president Obama och utrikesminister John Kerry. Modiga hjältar som vi ska se upp till och beundra för deras mod.
Jag vet inte vad som är värst. Den förmenta ridderligheten, de förljugna och hycklande moraliskt högtstående motiven från Vita Husets eller lydmedias uppbackning som med beundran i rösten och pennan konstaterar att 40 länder redan är beredda att delta i “straffexpeditionen”.
Aningslös, vämjelig krigspropaganda för ett nytt illdåd som kommer att döda tusen och åter tusen oskyldiga civila och driva ytterligare miljoner på flykt. Redan är en miljon barn på flykt från Syrien och 10 miljoner lider av svält och törst. Men det räcker inte för krigsgalningarna i Väst.
Rune Lanestrand

http://runelanestrand.wordpress.com/2013/08/27/usas-ridderliga-krig/

/Maria

Det kan utvecklas till ett scenario som ingen ingen hade väntat sig. Det är en mycket farlig situation som utspelar sig nu. Det ser inte bra ut och det är möjligen starten på det tredje världskriget vi nu får se./

 

2 thoughts on “Krig och åter krig. /Rune L Artikel

 1. Nej man kan INTE tänka sig att man iscensätter både det ena och det andra. Man är lurad om man tror att UN/FN kommer att lösa dessa tragiska händelser. Gud har bestämt hur det ska gå och han har kontrollen. Ja jag tycker det är en bra artikel och visst är det en repris på tidigare händelser med bl a Saddam…..
  Flyktingar, 100 000 dödade, mördade, sprängda i bitar! Skyddslösa människor pga regim och religion m m. Varför kan man inte tala sanning?
  Sorgliga värld.
  /JESUS ÄR HERRE/
  /Maria

 2. Jag tycker Rune i sin rättframma stil förklarar vad stormakterna håller på med.
  När man vet vilka krig de har planlagt, följer de checklistan. De låter utvalda och finansierade terrorgrupper splittra länder. Stormakterna utbildar och finansierar terror i Syrien, det har ju sagts i flera år. Problemet är att folk inte kan tänka sig att västerländska demokratier iscensätter revolutioner och konflikter i mellanöstern och spelar på de ömma strängarna för att vinna förtroende. Den som vill tro att det blir positivt för Syrien när landet rasar ihop av NATO bombningar får tro det. Rebellerna (obs inte terroristerna, ordet är borta ur media numera!) förlorar i Syrien, därav nästa kort: Assad har kemiska stridsmedel (Repris sedan Saddam och Irakkriget 10 år sedan).

  I kölvattnet av krigen dyker FN konventionerna upp: flyktingar, barns rättigheter, arbetsrätt, reliigiösa frågor, demokrati och globalt medborgarskap. Alla folk har ansvar för Syrien. Ur kaos kommer global demokrati.Tyvärr dör 100 000 tals människor innan de börjar tala om lag och rätt, som om de visste vad de orden betyder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.