Kom till mig/och rädda era liv säger Jesus/Läs om tro..

 

*

Blodshämnd och våld.  /David W

Ur Davids bok “Festen är över” vill jag ta med följande stycken:

Gud dömer en nation eller ett folk, då det ger sig åt våld.Gud hatar våld och varje generation, som hängivit sig åt våld, har straffats. Israel nådde syndamåttet, då de fläckade sina kläder med blod. (Klag 4:14)
Straffet är Herrens vredes glöd. (Klag 4:11).

Våld, som tar sig uttryck i att utgjuta oskyldigt blod, är de slutliga skymfen mot Gud.
Hesekiel profeterade emot Jerusalem som “Blodstaden”, en rostig gryta, varifrån rosten  icke har kunnat tagas bort. Han sade: “Ve över blodstaden! Jag skall nu ytterligare öka på bränslet därunder.”  (Hes 24:9)

På grund av våldet förgjordes jorden på Noas tid. Guds rena ögon kunde inte längre uthärda åsynen av blodigt våld, av mord och död./DW

* 1 Mos 6:11-13:

Gen 6:11Men jorden blev alltmer fördärvad för Guds åsyn, och jorden uppfylldes av våld. Gen 6:12Och Gud såg att jorden var fördärvad, eftersom allt kött vandrade i fördärv på jorden. Gen 6:13Då sade Gud till Noa: “Jag har beslutit att göra ände på allt kött, ty jorden är uppfylld av våld som de öva; se, jag vill fördärva dem tillika med jorden.

*

*

Jorden blev fördärvad då, och den är fördärvad nu. Vad kan vi utläsa av allt våld och smuts som vi ser nu? Skall det eskalera och Gud komma med sitt straff igen? Jorden skall brinna står det i bibeln och Jesus skall komma och hämta de sina- skall du vara med? Älskar du Jesus och är frälst och tillhör hans skara? Skynda, idag är frälsningens dag.

*

Hos 4:2Man svär och ljuger, man mördar och stjäl och begår äktenskapsbrott; man far fram på våldsverkares vis, och blodsdåd följer på blodsdåd. Hos 4:3Därför ligger landet sörjande, och allt som lever där försmäktar både djuren på marken och fåglarna under himmelen; själva fiskarna i havet förgås.

*

Våldet och smutsen och allt blod vi kan se och läsa om blir  bara värre, ser man det, ser du det? Vi lever i en värld där våldets grepp,  pornografins grepp,  alkoholens grepp, ockultismens grepp och olika  missbruk och misshandel har sitt speciella grepp över människor. Satan slukar alla han kan få tag i. 

Det är dags att vända om till Gud, innan det är för sent.Därför vill vi som älskar Jesus vara med och sprida evangelium och om hur Jesus frälser en människa och den undgår då den dom som kommer!  Läs mer här på sidan! Läs om Jesus och tro! Läs om Guds kärlek!

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.