Kom till mig /och få frid och glädje, säger JESUS

 

Livet består av både glädje och sorg, det är vi väl överens om. Att Jesus är min stora glädje det vet de flesta som läst här eller som känner mig. När man tar emot Guds ord och lever i Guds ord, då får man glädje:

Mat 13:20  Och att den såddes på stengrunden, det är sagt om den som väl hör ordet och strax tager emot det med glädje,

Glädjen över att hitta Jesus och sanningen, de äkta orden från himmelen:

Mat 13:44  Himmelriket är likt en skatt som har blivit gömd i en åker. Och en man finner den, men håller det hemligt; och i sin glädje går han bort och säljer allt vad han äger och köper den åkern.

Människor försöker fylla sina dagar och nätter med glädje men finner inte den rätta glädjen, de försöker skapa konstgjord glädje, och de förstår inte skillnaden på “världens” glädje och den friden i hjärtat som Jesus ger.

Mar 4:16  Sammalunda förhåller det sig med det som sås på stengrunden: det är sagt om dem, som när de få höra ordet, väl strax taga emot det med glädje

Jesus botade många olika sjukdomar och han tog bort onda andar ur människor, det kan vi läsa om i bibeln och den troende vet att det är sant:

Luk 10:17  Och de sjuttiotvå kommo tillbaka, uppfyllda av glädje, och sade: “Herre, också de onda andarna äro oss underdåniga genom ditt namn.”

En enda människa som vänder om och låter Jesus omvända sig och få frälsning-  det är stor glädje i himmelen över den människan! De övriga som säger sig vara kristna  men inte är det i botten- det är skillnad det! Bibelord:

Luk 15:7  Jag säger eder att likaså bliver mer glädje i himmelen över en enda syndare som gör bättring, än över nittionio rättfärdiga som ingen bättring behöva.  OCH:

Luk 15:10  Likaså, säger jag eder, bliver glädje hos Guds änglar över en enda syndare som gör bättring.

Bibeln som är Guds ord förklarar för den som vill att Jesus är vägen och sanningen och livet och att ingen kommer till Gud utom genom Jesus Kristus. Med falska läror kommer ingen äkta glädje, utan det kommer stora ledsamheter, eftersom folk bli lärda fel saker. Det är skönt att få vara ensam med Jesus istället för att tvingas på saker som inte är rätt.

Johannes första brev visar på att var och en som tror att Jesus var både Gud och människa och förlitar sig på honom för sin frälsning är Guds barn:

Joh 4:1-3

Ta emot Jesus och det nya livet du får i honom! /Maria

http://www.youtube.com/watch?v=p27rwzaZDM4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.