Katolicism? Nej! /Livets Ord – Mariadyrkan

 

 

Livets ord öppnar för katolsk Mariadyrkan


http://www.midnattsropet.se/2006/04/livets-ord-ppnar-fr-katolsk-mariadyrkan.html
I mitten av mars fick tidningen Midnattsropet tag på ett förhandsexemplar av boken Tag och ät av Ulf Ekman. Efter att ha tagit del av budskapet, beslutade vi att göra en traktat, med rubriken: Varning! Fädernas råmärken flyttas!
Denna traktat tog vi med oss till Uppsala, och delade ut vid Livets Ord i samband med en gudstjänst. Predikant vid detta möte var Robert Ekh, och temat som han valt för denna dag, som enligt kyrkoåret är Jungfru Marie bebådelsedag, var Maria, vår förebild.

Ekh pekade på jungfru Maria som vår förebild i tjänande, ödmjukhet och gudsfruktan – en tanke som kan vara nog så riktig.

Men så småningom gick det hela över till att handla om att Maria är trons moder, och vår moder! Och allt detta på en tydligt viktig symbolisk dag.

I slutet av mötet, efter att man bedit Gud om att få bli mer lik Maria, tog Ekh fram en kartong, och plockade fram två skulpturer. ”Vem kan det här vara?” frågade han, och fortsatte:

-Här är mamma Maria och Jesuspojken. Går för att hämta vatten. Det här är gediget, riktigt konsthantverk. De här är tillverkade… vi köper de här från ett kloster utanför Jerusalem i Israel. Och jag vet en sak som de gör på det klostret. Vet du vad de gör? De ber för dig. De lever ständigt inför Herrens ansikte…

Ekh fortsatte:

-Då tycker jag inte att du ska tänka: Ja men, Maria, det kan jag väl inte ha hemma? Tror du jag är katolik, va?

Nä, det tror jag inte. Men visst kan man ha det. Lika väl som du köper en skulptur av Herta Hillfon…

Och så avslutades mötet med den översteprästerliga välsignelsen.

Att Robert Ekh agerade som om detta inte hade någonting att göra med katolsk helgondyrkan blir bara absurdt. Helt tydligt är detta ett ställningstagande mot den kamp som väckelsens fäder fört – och för katolsk svartkonst.

Om inget annat sätter en varningsklocka i ringning, så borde väl skulpturer tillverkade i kloster göra det? Och om det viktigaste Robert Ekh vet att säga om klosterväsendet är att munkarna och nunnorna ber – och att de ”lever ständigt inför Herrens ansikte” – då är det ett fattigdomsbevis.

Jag säger det än en gång: Det hela ligger mellan naiv ansvarslöshet och förräderi. Och om vi ser de tydliga steg i ett återtåg till katolskt mörker som Ekman presenterar i sin bok som analyserats i föregående artikel, så kan man inte se annat än ett mönster. Församlingen ska sakta men säkert föras in i ett katolskt tänkande. Först genom att de som protesterar idiotförklaras. Sedan genom att de tvivlande förförs. Och till slut genom att lärorna presenteras i sitt klara ljus.
Utanför Livets Ords lokaler var förvirringen och okunnigheten stor. Många som vi talade med verkade makabert dåligt införstådda med vad som skedde på plattformen och i de nya böckerna. Självklart har vi som Guds folk ett ansvar för våra kristna bröder, precis som för ofrälsta människor, att varna för det som för människor vill.

Redaktionen

Ansvarig utgivare

Berno Vidén

 /Maria

4 thoughts on “Katolicism? Nej! /Livets Ord – Mariadyrkan

 1. Hej Sven-Erik Ja Halleluja för att vi är vakna och inte gått in i ekumeniksnaran! Visst blir man bekymrad! då man ser vad som sker i landet och i världen i övrigt, man är grundlurad, detta visste ju Jesus också skulle ske. Joh 17 handlar om mycket mer än om en bön om ekumenik, vilket prat….
  Gå utanför lägret och tjäna Herren, gör Herrens vilja, lyd din Fader, ja så måste vi göra…../ / Din gula sida lyser upp och den berättar mycket om de tider vi lever i och att Jesus kommer tillbaka! och mycket annat. Människor måste bli frälsta.
  Tack för din kommentar, återkom gärna hit. Hälsn Maria

 2. Hallelulja!
  Tack gode fader i himlen att det fortfarande finns människor trots allt som inte är bedragna av den katolska snaran, men man blir bekymrad när man ser hur katolisismen har fått genomsyra stora delar av det andliga ledarskapet i vårt land. Det är tydligt vilken metod man använder. Om man läser Mar 14:27 så ser man, “Då sade Jesus till dem: “I skolen alla komma på fall; ty det är skrivet: ‘Jag skall slå herden, och fåren skola förskingras.'”. Detta bibelställe syftar kanske på Jesus, men är även applicerbart på dagens situation.

 3. Javisst är det avgudadyrkan. Undra också på att Jeremia kallades den gråtande profeten, tänk vad hemskheter han såg.
  Och varför är inte svenska folket mer vaket- vet de inte vad vi fick slippa? Skall vi tillbaka i bojor fast Jesus gjort oss fria?
  Tack för din komm. med länkar! /Maria uppmanar att se dem….

 4. I Jeremias bok kap 44 talas det om dyrkan av “himmelens drottning” (Astarte) och folket kan inte se något fel med det. Jeremia påpekar att det är avgudadyrkan.

  “Himmelens drottning” är ett av Marias vanligare namn – “Ave Regina caelorum,” helt enkelt, som hymnen säger!

  http://www.ewtn.com/faith/teachings/maryd6b.htm

  Astarte

  The goddess, the Queen of Heaven, whose worship Jeremiah so vehemently opposed, may have been possibly Astarte. Astarte is the name of a goddess as known from Northwestern Semitic regions, cognate in name, origin and functions with the goddess Ishtar in Mesopotamian texts.

  Astarte – Ishtar:

  http://artsandstuff.tripod.com/sailorastarte/id5.html

  http://en.wikipedia.org/wiki/Astarte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.