Kärleken från Jesus/ Om jag ägde allt men inte Jesus

Om jag ägde allt……

1.Om jag ägde allt men icke Jesus, Vore livet värt att leva då? Kunde väl mitt hjärtas oro stillas Med de ting som dock till sist förgå?
Om jag ägde allt men icke Jesus, Vore vinsten värd en livslång strid? Är väl jordefröjden värd att nämnas Mot en enda stund av Jesu frid?

2.Om jag ägde rikedom och kärlek  Och bland människor ett ärat namn, Men ej något hopp för evigheten Och för redlös farkost ingen hamn,
Om jag ägde allt men icke Jesus, Som mig älskat intill korsets död, O, var funnes väl i hela världen Tröst och hjälp i hjärtats bittra nöd?

3.O, hur tomt är allt i vida världen! Utan Jesus är blott synd och nöd. Utan Jesus är ock evigheten Idel mörker, gråt och evig död.
Om jag kunde leva utan Jesus, O, hur vore det att dö en gång? Utan honom i den mörka dalen, Utan honom evigheten lång!

4.Vilken lycka att ha allt i Jesus: Läkedom för alla hjärtats sår, Ingen synd som icke han förlåter, Ingen nöd som icke han förstår.
Om jag äger Jesus, endast Jesus, Och i hela världen intet mer, O så äger jag dock allt i honom, Han som nog och övernog mig ger. /Anna Ölander

Denna texten/sången är verkligen något att tänka till över, tycker jag. För min egen del är Jesus Kristus den jag älskar över allt annat. VAD vore jag utan honom? Ingenting alls. Hade han inte frälst mig hade jag varit död för många år sedan.

Jag fick  den stora nåden att bli frälst och att få bli hans barn.   /Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.