Kärleken från Jesus /Frälsning.Jesus tog bördan på sig

 

1.
Glad i mitt sinn’ Sjunga jag vill: Jesus är min,
Allt hör mig till; Gud har mig kär,Nåden är fri;
Lycklig jag är,Mer skall jag bli.

2.
Borta jag var; Fjärran från Gud Längre det bar,
Frälsningens bud Hördes ej på, Aktades ej,
Var jag väl då Lycklig? O nej!

3.
Mörk var min dag, Tung var min stig.’ Syndens behag
Dårade mig. Nära min grav,Hade ej ro,
Visste ej av Kärlek och tro.

4.
Kom så min vän Stäckte mitt lopp,Tog mig igen,
Reste mig opp, Löste min själ; Nu i hans famn
Mår jag så väl. Pris ske hans namn!

5.
Ingen har mer kärlek än den Livet här ger
Ut för sin vän; Jesus han tog Bördan på sig;
Villigt han dog Även för mig.

6.
Leva på nåd! – saliga lott! Känna Guds råd
– O huru gott! Lär mig nu gå Kärlekens stig,
Kronan att få, Jesus av dig!

___________

1.
Bed mig ej att synda, Jag hör Jesus till, Jag hans ömma hjärta
Aldrig såra vill.

2.
Bed mig ej att synda, Då mig ingen ser, Ty på mig hans öga
Alltid blickar ner

3.
Bed mig ej att synda, Mot en vän, så god Som så dyrt har köpt mig
Med sitt eget blod

4.
Bed mig ej att synda, Ty en fläckfri brud, Men ej någon oren
Skall få skåda Gud.

______

Ja jag är hjärtligt glad att jag är frälst. Jag vill inte synda emot Jesus. Hur har du det i ditt liv? Har du funnit att Jesus är med dig och icke lämnar dig? Har du funnit frid i frälsningen? Raderna /sångerna/ behöver vi säkerligen titta på igen för i texterna ryms det mycket.  Glädjen i frälsningen och dess visshet behöver andra också, andra människor behöver också Jesus!      Prisa Gud!   /Maria

4 thoughts on “Kärleken från Jesus /Frälsning.Jesus tog bördan på sig

 1. Hej Marguerite och tack. Underbare Jesus, ja det är underbara rader i sången som är tänkvärda! Jesus är vår vän den bäste, ingen annan kan rädda en människa.
  Jag är glad så glad för alla man kommer i kontakt med som är frälsta- och fler ska det bli.
  Kram f Maria!

 2. Hej Janne, också du fastnade för de raderna…så härligt att vi får vara verkligt uppriktiga.
  Nej vi vill inte såra Jesus men gör det nog ändå ofrivilligt…men vi arbetar vidare på vår frälsning. Jag tycker om att skriva här Janne, och jag hoppas att Gud är nöjd med mina försök att sprida hans ord m m.
  Tack Janne, du är en kär vän. /Maria

 3. Tankvärd rad: Bed mig ej att synda. Jag hör Jesus till. Jag hans ömma hjärta aldrig såra vill.

  Tack för din fina sida! 🙂 Gud är nog glad över den.

 4. Underbara ord i denna sång,Maria!!! Och raderna 1, 2, 3 och 4,gjorde mig djupt rörd!!! Be mig ej att synda………Vilken vän vi har i Jesus!!! Han är trofast och rättfärdig!!! Ja jag är också så glad och tacksam,att jag fick möta Jesus och bli frälst!!! Han förvandlade hela mitt liv!!! Tack för detta inlägget, som du delade med dig av,det var så välsignat!!! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.