År 2011 /Abort..fortfarande mord…/Danmark

 

Abortskandal i Danmark:

Nyfödd bebis lämnades att dö i tvättrum
Sjukhuset: “Det är grotesk – situationen kring sena aborter är äckliga”
Eftersom modern till barnet inte ville ha det utan valt att göra abort, blev Solveig Madsen tvungen att lägga det levande i ett närliggande tvättrum.
– Jag är säker på att oerhört många människor känner en fullkomlig avsky när man får reda på detaljerna kring hur små nyfödda lämnas att dö, säger Johan Lundell, generalsekreterare för Ja till livet.

Där, omgiven av blodiga lakan och smutsiga instrument, lämnades bebisen ensam för att dö – medan barnmorskan hjälpte mamman i förlossningssalen.

Solveig Madsen säger till Ekstrabladet hade detta aldrig hänt om det hade funnits riktlinjer, som gav henne möjlighet att vara med döende barnet.
– Alla kan relatera till att det är svårt att lägga ifrån sig ett barn som skriker. Vi bör sträva att detta inte händer, säger Jacob Birkler, ordförande för Danmarks etiska råd, som inte har tagit ställning till allmänna riktlinjer för att undvika ett scenario som fallet med Solveig Madsens döende abortbebis.

Varje dag görs mer än två sena aborter vid danska sjukhus. Var tionde bebis lever när de föds och i vissa fall dör de ensamma på sjukhusets tvättrum bland lakan och smutsiga verktyg.
– Att sätta en liten levande varelse att dö i en tvättrum är både hemsk och grotesk. Det bör inte ske. Hela situationen kring sena aborter är äckliga – både för föräldrar och för personal, säger Olav Bjørn Petersen, vid Århus Universitetssjukhus Skejby.

Johan Lundell, generalsekreterare för Ja till livet, menar att det är nödvändigt att politiker agerar för att övergreppen på döende barn ska stoppas.
– Jag är säker på att oerhört många människor känner en fullkomlig avsky närman får reda på detaljerna kring hur små nyfödda lämnas att dö.Hur ska ett land som låter sina minsta självdö på landets sjukhus, kunna tala om människovärde, respekt och mänskliga rättigheter? säger han.
varldenidag.webbredaktionen@varldenidag.se

2 thoughts on “År 2011 /Abort..fortfarande mord…/Danmark

  1. Hej Marica! Ja det är så fruktansvärt hemkt. Jag tror också att man måste vara medveten om vad som egentligen sker vid en abort och man måste få veta att det ÄR en människa man tar bort!!! En levande människa vill man döda.
    Därför finns artikeln här nu…. hoppas många ser den, särskilt de unga måste veta vad konsekvenserna av ett “sexliv” kan få för betydelse…det görs sååå många aborter varje år. Det är synd i dubbel bemärkelse. /Maria

  2. Groteskt! Verkligen fruktansvärt! Tror att fler skulle tänka efter en andra gång om de visste hur aborter verkligen går till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.