Kärlek /Kärlekslöshet

 

De flesta har en tro om att människor skall kunna uppföra sig och hjälpa men ibland blir det chockartade upplevelser man får av människan……

Israels Gud och den kristna församlingens Gud är helig- det är hans uppfattning om moral som gäller. De romerska gudarna var krigiska, omoraliska och ondskefulla.

Andra hedniska gudar från det första århundradet var blodtörstiga och sedeslösa.

Vår Gud är full av nåd och rättvisa och bryr sig personligen om var och en av sina efterföljare.

Vår helige Gud förväntar sig att vi ska LIKNA honom och ställa höga krav på oss själva. Vi ska vara både förlåtande och rättvisa och beredda att offra oss för andra.

Människor förstår inte hur de ska vara, de gör som de själva vill och följer mänskliga regler. Hörde om en händelse där en 11-åring hade blivit avslängd av tåget och behandlad illa, för att hon inte hade biljetten då hon tillfrågades om den, biljetten hade hennes syster, som var på toaletten.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sj-visste-inte-att-flickan-var-sa-ung

Flickan som var 11 år slängdes av tåget för att hon dessutom såg äldre ut än hon var.  Är detta rätt- är det ett kärleksfullt behandlande av ett barn, som säkerligen fick en ordentlig chock?

Vår helige Gud förväntar sig att—-

Det finns mängder av situationer där människor skapar sin egna lagar och följer dem stenhårt, men de tittar INTE in i sitt hjärta och tar reda på vad som finns där innan de gör ngt.  Var denne konduktör mer rädd om sitt jobb än att han kunde ha överseende och inte så drastiskt bestämma över ett barn, och till och med kommer med hotelser……………………………………..jag undrar en del…..

Är man totalt hängiven Gud och vet vad han kräver och vill- då hade man aldrig gjort på detta sätt,Och/eller dessutom hade haft ett SUNT FÖRNUFT  /Maria

4 thoughts on “Kärlek /Kärlekslöshet

 1. Det var väl tur att den där damen kunde hjälpa flickan.
  Hade jag varit där hade jag sagt ifrån- om det hade hjälpt…?
  Ja det är skamligt.
  /Maria

 2. Hej Marie Vuxna kan vara ganska knepiga och unga kan vara väldigt mycket klokare har jag märkt….konduktören blev i alla fall avstängd, det lär kanske inte bli ngt mer sådant arbete för den damen. Trist att det ska ske sådana saker.
  Flickan var utländsk så jag hoppas inte att det ska pratas om “invandrare”……
  /Maria

 3. Läste om händelsen på tåget.Man upphör inte att förvånas över folks beteende.Vuxna människor som inte kan uppföra sig??? Det var ju tur att den vänliga damen tog hand om den gråtande flickan!
  Läste att trafikverket kastade ut konduktören efter hans handlande!!!Hoppas såna yrkesmänniskor aldrig mer får ett arbete bland varken djur eller människor!

 4. Hej Maria!
  Hade jag varit på tåget så hade jag protesterat mot konduktörens beteende!
  Det är ju skamligt om ingen reagerade!!!
  Kram f.Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.