Jesus

 

Jesus. Honom har jag som förebild. Ja du kanske inte riktigt förstår min ståndpunkt, för du kanske inte känner honom. Men jag skulle önska att du gjorde det, för det är en människa, en person som är felfri i allt.

Jesus föddes i staden Betlehem i Judeen under kung Herodes regeringstid. Jesus var en skrikande nyfödd som alla andra personer som är nyss komna till världen. Hans familj fick fly från Herodes jakt på dem. De flydde till Egypten. Här blir en profetia sanning: “Jag skall kalla min son från Egypten.” (profeten Hosea 11:1)

När så Herodes dör var det fritt fram för Jesus föräldrar att med sin son resa tillbaka till sitt land. Men istället för att resa till Judeen reste de till Galileen, där de bosatte sig i Nasaret. Detta för att Herodes son Archealos nu hade blivit kung. I en dröm blir Josef varnad för att återvända till Judeen.
Jesus växte upp som sonen till en snickare. Han levde en människas liv här på jorden. Han fick sin yrkesutbildning och arbetade som snickare. Han var en helt vanlig ung man. Han fick fråga folk om adresser, han blev störd av grannar på natten då han skulle sova, precis som vi. Han blev också utskälld av missnöjda eller griniga kunder. Ja han levde ett helt vanligt liv, precis som vi.

Jesus var välsignad av sin Far, sin Far Gud. Därför kunde han höra vad det var Gud ville att han skulle göra.. Jesus var alltså rättfärdig. Han var den ende fullkomlige som har levat. Han var utan synd, och han behöll den levande naturen i stället för att dö som vi gjorde.

Jesus var perfekt. Det är viktigt att veta detta. Han är vårt föredöme och vår lärare. Men mest av allt är han vår frälsare, vår räddare- och för att han skulle kunna vara det, var det nödvändigt att vara helt utan brist.

Han identifierade sig med oss, med vår synd och skuld och med vår död.

Han säger: Jag är A och O, början och slutet. Jag skall låta demsom törstar dricka fritt ur källan med livets vatten. Den som segrar skall vinna allt detta, och jag skall vara hans Gud och han skall vara min son. Men de fega och otrogna… deras plats är i sjön som brinner av eld och svavel, och det är den andra döden..”

Detta väcker blandade känslor eller hur? Vi tar ju inte ondskan på så blodigt allvar, fast vi borde. I stället för ond säger vi ordet negativ nu förtiden. Det är brist på karaktär. Vi lever i en ond värld, där krig, svält och annat elände finns och syns och förvillar och förstör människor.

Utan Gud är detta ett träsk. Utan botten, utan slut. Hur mycket bevis skall det finnas för att visa människor att vi lever i en ond värld, och att vi behöver vända om?
Livet på jorden är skyddat av Gud. Ondskan hålls tillbaka tillräckligt för att människor skall kunna välja livet.

Att välja livet, att välja det god, gå ifrån det som förstör, det borde alla göra. Jag tvivlar inte på att Gud är den han säger sig vara, jag tvivlar inte på Jesu existens. Han har fått mig att leva, han har fått mig att se sanningen. Han har fått mig att välja att gå vidare, att vittna om hans eviga kärlek till människan.

Det är inte otroligt att Jesus har fötts, levt, dött och uppstått igen. Det är fakta, och min sida vill belysa hans existens, godhet, sanning och det eviga livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.