Jesus/..stillar stormen! /.Negativitet. från satan/ Länk

 

 
SKILLNAD……….
 
Det är en stor skillnad på världsliga känslor och himmelska känslor. Det är en stor skillnad på världslig glädje och himmelsk glädje. Djävulen använder världsliga och fysiska känslor i syfte att binda och vilseleda människan, vilket tyvärr många präster och predikanter talar tyst om.
 
Det framgår mycket tydligt i berättelsen när Jesus var tillsammans med sina lärljungar i en båt ute på havet då det helt plötsligt blåste upp en storm med en våldsam styrka vilket gjorde, att lärljungarna blev mycket rädda. Och allteftersom stormen ökade, ökade fruktan och ångesten i lärljungarna. Och de blev alla uppfyllda med negativa tankar. Och de okontrollerade tankarna skapade negativa känslor, som fängslade deras inre med förskräckelse och vanmakt, ty de trodde, att det värsta skulle hända.
 
*

Lyssna! Många som läser om den här händelsen, tycker kanske, som lärljungarna, att stormen och ovädret var det värsta som kunde drabba dem. Men djävulen som var grunden till ovädret, hade en mycket djupare och listigare och farligare plan med stormen. Ty i sin listighet, hade han tänkt ut en av de allra värsta katastrofer, som kan drabba människan. Ty i sin listighet hade djävulen planerat, att lärljungarna skulle förlora sin tro på Jesus Kristus och på himmelens Gud, på grund av de negativa känslorna.
 

“Gud är Ljus och inget mörker bor i Honom”

inlägg från:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.