Jesus /Stilla med Jesus/Vänd dig inte från honom

 

*

Människor vänder sig ofta bort från Gud då livet är för svårt. Det är ett faktum, men det borde inte vara så, det behöver inte bli så. I Psaltaren hittar vi David, och han kunde också ha vänt sig från Gud i alla de bedrövelser han hade att gå igenom.  Men, han gjorde inte det, han fortsatte be och lita på Gud. När man är fullständigt nedbruten frestas man att vända sig FRÅN Gud. När det ser hopplöst ut eller då man inte orkar bekymra sig längre kan man ändå bestämma sig för att fortsätta be, hur illa det än ser ut.

Gud hör bön och kommer till räddning, det är också ett faktum. När människor förkastar oss, eller andra tråkigheter inträffar, då är det som vi behöver Gud allra mest. Vänd dig inte bort från den som är din allra trognaste vän.

*

Ps 69:10 Ty brinnande iver för ditt hus har förtärt mig,
dina smädares smädelser har fallit över mig.

*

Låt mig få en stilla stund med Jesus,
när jag dignar under dagens strid.
Låt mig vid Hans helga fot få sitta,
när en storm har grumlat själens frid.

Låt mig få en stilla stund med Jesus,
när jag frestas och min tro är svag.
Jag vill fly till Honom, när det mörknar,
Han kan vända natten uti dag.

Låt mig få en stilla stund med Jesus,
Han som burit smärtans törnekrans.
Jag vill säga Honom allt, som tynger.
Intet öra lyssnar såsom Hans.
Låt mig vila vid Hans ömma hjärta.
Uti världen är så tomt och kallt.
O, jag längtar att Hans röst få höra,
längtar att få säga Honom allt.
/Elsa Eklund/.

/Maria

2 thoughts on “Jesus /Stilla med Jesus/Vänd dig inte från honom

  1. Hej Stina! Välkommen hit. En stilla stund med Jesus är det bästa vi har. Jag har inga noter men sök på Google ackord, noter, på sånger/visor, Psalmer, så hittar du det någonstans, jag vet att många noter finns där. Välkommen igen! /Maria

  2. Oj, tänk att denhär gamla sången finns här. Vad glad jag blev. Är det någon som har noterna till den så skulle jag bli jätteglad. Det gäller alltså sången “Låt mig få en stilla stund med Jesus. “

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.