Inställning till problem/ Att oroa sig är skadligt/Sömnlös?

 

*

Bibelord som är så kända – men även där behöver vi påminnas om emellanåt!
Matteus 6:

25. Därför säger jag er: Bekymra er inte för ert liv, vad ni skall äta eller dricka, och inte för er kropp, vad ni skall klä er med.
Är inte livet mer än maten, och kroppen mer än kläderna?

26. Se på himlens fåglar: De sår inte, inte heller skördar de och samlar inte in i ladorna, men er himmelske Fader föder dem.
Är ni inte mycket mer än de?

27. Vem är den bland er, som med sin omsorg förmår lägga en aln till sin livslängd*? *KXII: längd.

28. Och varför bekymrar ni er för kläder? Se på liljorna på marken, hur de växer: De arbetar inte, inte heller spinner de.

29. Men jag säger er, att inte ens Salomo i all sin härlighet var så klädd som en av dem.

30. Om nu Gud kläder gräset på marken, vilket i dag står och i morgon kastas i ugnen, skulle han då inte mycket mer göra det med er, ni klentrogna?

31. Därför skall ni inte vara bekymrade och säga: Vad skall vi äta? eller: Vad skall vi dricka? eller: Vad skall vi klä oss med?

32. Ty allt detta söker hedningarna efter, och er himmelske Fader vet att ni behöver allt detta.

33. Utan sök först Guds* rike och hans rättfärdighet, så skall allt detta tillfalla er. *UN sätter inom parentes: Guds.

34. Bekymra er därför inte för morgondagen, ty morgondagen skall ha sina egna bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.
*******

Att oroa sig är skadligt….men människor har det svårt och därför oroar de sig mycket. Gud är människans hjälp, och han förser den som tror. Gud har lovat att fylla våra behov. I stället för att ligga sömnlös kan man lägga sitt liv i Jesu händer och lita på att han tar hand om det som är oroande, bedrövligt och hemskt jobbigt. Jag har varit en sådan person också, som oroat sig alldeles för mycket- men jag har fått lära mig att lägga allt i Guds händer, jag ser ju att han hjälper i allt, men kanske inte alltid som jag tänkt….  Gud är god!

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.