Jesus /Överstepräst

 amazinglove-jesus-1.gif

Kristus är vår ende överstepräst. Och hans offer räcker för alla våra behov i alla tider. Jeremia säger: “Detta är det förbund som jag skall sluta med dem i kommande dagar, säger Herren. Jag skall lägga min lag i deras hjärtan och inrista dem i deras sinnen. Och sedan: Deras synder och överträdelser skall jag aldrig mer komma ihåg. Men där synderna är förlåtna behövs inte mer något syndoffer. Så kan vi då, mina bröder, tack vare Jesu blod frimodigt gå in i helgedomen på den nya och levande väg genom förhänget – hans kropp- som han har invigt åt oss. Vi har en stor överstepräst som är satt att råda över Guds hus. Låt oss därför träda fram inför Gud med uppriktigt hjärta och i full trosvisshet, med ett hjärta som renats och inte vet av någon synd och med en kropp som badats i klart vatten.” /Heb 10:16-22

Här lär vi oss att vår överstepräst instiftade ett nytt förbund, eller en överenskommelse, i vilken han skall skriva sina lagar i våra hjärtan. Vidare lovar han att UNDERVISA oss om sina vägar och att BEVARA oss heliga. Den som kan utföra detta är den helige Ande.

Men efter att ha lagt ut alla dessa sanningar ger författaren oss en kraftfull varning. Detta är exakt samma varning som Ussia fick. (2 Krönikerboken)

*Ty syndar vi med vett och vilja efter att ha lärt känna sanningen återstår inte längre något offer för synderna; då väntar en fruktansvärd dom och en glupande eld som skall förtära dem som trotsar Gud. Den som överger Mose lag måste utan förskoning dö, om två eller tre vittnar mot honom.

Hur mycket hårdare straff förtjänar då inte den som trampar Guds son under sina fötter, vanhelgar FÖRBUNDSBLODET, genom vilket han har blivit helgad, och kränker nådens ande? Vi känner honom som har sagt: Min är hämnden, jag skall utkräva den, och vidare: Herren skall döma sitt folk. (10:26-30)

Författaren försöker ge oss en mycket allvarlig Varning:

 -Ni har tagit emot kunskapen om Kristi prästämbete utan kostnad. Om ni inte litar på hans BLODSOFFER, om ni försöker att själva vara överstepräster, försöker motstå synden i egen kraft, och bära fram inför Gud ett offer bestående av goda gärningar, kommer ert offer att vara oacceptabelt.

Det finns INGET annat offer än JESU offer. Och om ni kringgår hans offer till förmån för ert eget, förklarar ni  förbundsblodet ovärdigt. Ni förolämpar Kristus, er enda överstepräst. Ussia försökte komma inför Gud utan blod, med sina egna ansträngningar och goda gärningar. Men det finns INGEN annan väg till Fadern utom genom förbundsblodet, som är Kristi eget blod.”

Utdrag ur D Wilkersons bok Nya Förbundets insikt

Den som är frälst av nåd har inget att frukta, men den som förkastar Guds nåd kommer att bli straffade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.