Jesu död/NYA Förbundet

 amazinglove-jesus-1.gif  

 

  

Bibelord. Ja det finns många. Jag vill ge dig  ur 2 Mos 3:8.

*Därför har jag stigit ner för att befria dem från egyptierna och föra dem från Egypten till ett land som är rikt och vidsträckt och som flödar av mjölk och honung.*

Och detta har sin innebörd i hur människorna led under Farao och under slaveri. De led, de knotade, och Gud visste hur de höll på med sin avgudadyrkan.  Men Gud sände dem inte till Egypten som något slags straff, han  visste hur deras framtid skulle bli. Det var aldrig Guds avsikt att de skulle bli slavar, hans plan för dem var ju att de skulle bli ett mäktigt folk. Men människorna var förblindade av synden.

Så är det idag också.

FÖR: Människor glömmer bort att Gud har ett löfte till dem, både i det gamla förbundet och i det NYA FÖRBUNDET, och det Nya förbundet är det som stiftades i och med Jesu död på korset.

Människorna struntade i förbundet och blev självbelåtna, så är det idag också. Gud sade: Jag har inte glömt bort mitt förbund som jag slöt med Abraham och hans barn. Nu ska jag resa mig upp och infria mitt löfte. Även om de har glöpmt bort mitt förbund med dem, ska jag aldrig glömma det. Jag ska befria dem.

Gud visste att folket var hjälplöst, utan kraft. Räddningen måste komma ur Guds barmhärtighet och nåd, genom förbundet. Gud befriade inte folket pga deras godhet eller deras ansträngningar. Den enda anledning till att hangjorde det var att han hade ingått ett förbund med Abraham. Israel hade aldrig blivit befriat om inte Gud hade agerat i ENLIGHET med förbundet.

Vidare hade Gud redan en befrielseplan för sitt folk. Han hade ne man i beredskap, en man som skulle föra ut dem ur Egypten. Mose var Guds befriare vid det tillfället. Han skulle  se till att de blev befriade från sitt slaveri.

(Det gamla förbundet)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Och det NYA Förbundet:

 

Idag är det liksom det var på den tiden. Människor lever i slaveri på ena eller andra sättet. De är förslavade av begär och lever under syndens inflytande. Deras suckar o stön hörs upp till himlen. MEN de vet ej hur de ska bli fria.

Människor ger ofta upp inför synden och låter den regera dem. MEN VAR har de JESUS då, och hans blodsförbund? Gud visste och vet hur det skulle/skall gå för människorna. Det är ju därför som han sände sin son Jesus Kristus till världen.

  !  Gud lovar följande: Han lovar att skriva sin lag i våra hjärtan och i våra sinnen. Gud lovar att vara vår Gud och att vi ska vara hans barn. Gud lovar att vi ska lära känna hans vägar GENOM ATT VI HAR DEN HELIGE ANDE!    Gud lovar att vara nådefull mot våra överträdelser och att förlåta alla våra synder.  !  Ger vi honom vårt lov och tack och vårt hjärta att följa honom?

Vad väntar människan på? Befrielse!   DEN FINNS HOS JESUS, genom Blodsförbundet, som är Jesu död på korset och: den helige Ande väntar på att du ska lära känna honom, honom som Jesus sänt, för att hjälpa dig i din nöd.

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.