Hjärtats inställning/ Leva för och med Jesus

Photobucket

Att leva för och med Jesus- ja vad kan väl vara bättre?
Jesus hade starka ord för många av de religiösa ledarna omkring honom, som trodde att de var ensamma om Guds svar på livets frågor. Jesus däremot, som ju är Gud, 1) tillbringade tid med syndare, 2) talade och levde ut sanningen, 3) bedömde andra efter deras inre motiv, inte efter deras yttre beteende, och 4) var rättfärdig.

De religiösa ledarna 1) undvek närma sig “orena” människor, 2) var hycklare och hade fel motiv för sina handlingar, 3) bedömde andras handlingar, inte deras motiv, och 4) var egenrättfärdiga.

Att leva för Jesus betyder bl a att kunna umgås med dem som världen ser ner på. Att leva med Jesus och lära sig av honom betyder att vi som troende inte får se ner på den som är fattig och sjuk eller som inte har en högre utbildning, eller som inte tror på Jesus. Låt oss göra vad vi kan för att sprida Guds ord, även om det skulle ske i en omgivning som vi inte är vana vid. Just nu är många delar av världen ansatt av köld och snö, och många många dör pga hemslöshet och hunger och kyla.
Vi kan kanske inte nå dem fysiskt men vi kan BE.

Det pratas en massa och utreds en massa, men varför går man inte mer handgripligt till väga och bygger och donar och grejar och fullföljer det som står i kommunernas åtaganden……Människor fryser och svälter ihjäl i våra välfärdssamhällen!

Jesus är Herre, och vi kan komma till honommed alla bekymmer, han kan lösa både svält i städerna och hemlöshet, men frågar man honom?Jesus har svar på allt och för honom är ingenting omöjligt.

2 thoughts on “Hjärtats inställning/ Leva för och med Jesus

  1. När Herren får leda oss, så blir det bra, då får vi möta dem som Herren vill, fast vi kanske helst skulle velat hålla oss undan…Men han vet vad han vill ha oss till..
    Svinkallt är det verkligen, människor o djur fryser….

  2. Vänskap med vem som helst och under Herrens ledning! Det är klart att vi är snabba att döma varandra och går miste om mycket. Svinkallt är det nu i hela Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.