Jesus /Kristi himmelsfärd / Känner Du Jesus?

Kristi himmelsfärd-    Medan lärjungarna stod där och såg det ske, lyftes Jesus bort och försvann upp till himlen. Det måste havarit en skrämmande upplevelse, men de visste att han skulle hålla sitt löfte om att vara med dem i anden. Samme Jesus som levde tillsammans med lärjungarna, som dog och uppstod och som älskar oss, har lovat att alltid vara med oss. Genom att studera bibeln, be och låta den helige Ande förmana oss, kan vi lära känna honom bättre och bättre. /Luk 24:50- 53            Känner Du Jesus Kristus?

Lukas 24:53   framställer Jesus som den som på ett fullkomligt sätt har levt ett liv helt efter Guds plan. Han berättar om barnet bland de religiösa ledarna i templet, om den unge mannen helt utan synd, om den mogne mannen i tjänst för Gud bland människor och om hans lidande och död utan klagan. Hela framställningen var mycket väl anpassad till en grekisk läsekrets, som satte stort värde på mognad och tillväxt och ofta diskuterade vad det innebar att vara perfekt.

Men grekerna hade svårt att förstå att  den fysiska världen kunde ha en andlig betydlese. För dem hade det andliga ett mycket högre värde än det fysiska. Lukas hjälpte dem att förstå  gudsmänniskan som förenade det andliga och det fysiska genom att förklara att Jesus inte var en andevarelse utan en riktig människa. Jesus botade människor och gav dem mat eftersom han var lika angelägen om deras fysiska hälsa som om deras andliga välbefinnande.

 Som troende i Guds plan ska vi också sträva efter att lyda Gud i varje detalj medan vi erbjuder helande för både kropp, själ och ande, genom den frälsning som finns tillgänglig för alla. Och om vi vill veta hur man lever ett fullkomligt liv, så är Jesus det föredöme vi kan och bör se upp till.  Känner du Jesus Kristus?

*Du tog din plats på Faderns högra sida, min Frälsare, min broder, Gud och vän, För att oss samla ifrån världen vida, Dit där du själv nu är i himmelen.  Du bortgått har att rum åt mig bereda Och väntar mig på Faderns högra sida.* L Pethrus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.