Avfallet i kristenheten /Tikva..och Varning.

   Komplett i Jesus/Hel

Nyheter 13/5 på engelska men mer hittar du här:

www.elvorochjanne.se

Efter Greklandskrisen kommer överstatlighet (mot upp13 ) >> 13/5-10
Nu försöker man att täta oljeläckan igen >> 13/5-10
Forskarna häpnar över Jupiters förändring >> 13/5-10
Roubini: Grekland kan leda ett Euro exodus – Kina saktar ner >> 13/5-10
Mer övervakningskameror vapen mot terrorismen >> 13/5-10
Arabländer riskerar svält om ett par år >> 13/5-10
Om vi kan fixa ozonhålen varför då detta bråk om klimatförändring? >> 13/5-10
Ryssland vill bygga kärnkraftsanläggning i Syrien >> 13/5-10
Amerikansk inflation på mat alarmerande (Upp 6:6) >>>> & >> 13/5-10
Jorden öppnade sig och helt hus bara försvann >> 13/5-10
Solstormen kan orsaka avbrott i TV sändningar >> 13/5-10
Greklands BNP fortsätter att falla >> 13/5-10
Ny Grekisk generalstrejk utlyst >> 13/5-10
Nordkorea ett steg närmare en vätebomb >>

OCH:

Guds Frid syskon i Herren!   (Karin Johansson)

En upprörd syster i Herren berättade nyligen om att TIKVA = utbildning i ”kristen yoga”, nu kommit in i kyrkorna – tyvärr in i frikyrkor också! Jag sökte lite på nätet och det var skrämmande upptäckter jag gjorde!

Varning för Löttorp, Nyhemsveckan & Torpkonferensen som vilseleder människor in i Tikva!

Jag sänder även detta e-mail med ett bedrövat hjärta och kan inte förstå hur någon som känner Jesus Kristus kan öppna sig upp för sådant här, ännu mindre kan jag förstå hur kristna ledare, som borde värna om församlingshjorden, kan öppna kyrkodörren vidöppen och bjuda in detta…

Jag känner att jag behöver varna för detta eftersom det tydligen är ”innegrejen” på kristna konferenser i sommar… Djupt tragiskt!

Om dessa konferenser har tagit in Tikva – hur många fler konferenser i sommar kommer då inte också att luras in i detta, för att inte tala om tusentals besökare som kommer att vilseledas in i New Age / Yoga – för det är dess rätta källa!

Om dessa konferensledare inte har mer andlig urskiljningsförmåga än att ta in Tikva, så ifrågasätter jag faktiskt deras andliga urskillningsförmåga för allt annat som kommer att ske på dessa konferenser (bl.a. talare, ”workshops” och barnunderhållning) – jag skulle vilja påstå att de inte är ”Bibliskt pålitliga”… Var på er vakt!

Våga stå upp för Sanningen och våga sprid och varna om detta! Om vi vill vara rädda om våra själar – vad vi än gör; gå inte på detta! Låt oss hålla oss till Guds Rena och Sanna Ord – där finns ALLT vi behöver! Gud har andats liv i oss och ger oss nåden att andas varje dag – vi lever ENDAST för att Han så önskar – låt oss ge Honom all ära i och genom våra liv!

För Sanningen, Karin Jansson

Ty inte mot sanningen förmår vi något, utan endast för sanningen. 2 Kor. 13:8

Länk till TIKVA >>

Tikva på Löttorps Camping vecka 30 2010

Mimmi kommer att finnas på Löttorps Camping vecka 30, 26-31 juli 2010.För mer info – >>
Det är inte en utbildningsvecka för instruktörer utan en vecka där vem som helst kan prova på Tikva och samtidigt njuta av härliga Öland! Mimmi kommer även berätta om hur Tikva startade, arbetet med viktiga barn och ungdomar m m i så kallade workshops några av förmiddagarna. Kalendern på hemsidan för Löttorps Camping innehåller detaljerad information – >>

Nyhemsveckan 2010 >>

22-23 juni 08.00 kommer Mimmi ha två Tikva prova-på-pass på Nyhemsveckan.
Skön start på dagen. Mer info – >> Nyhemsveckan är Pingströrelsens största årliga sommarkonferens! >>

Torpkonferensen 23 juni 2010 >>

Onsdagen den 23 juni 15.00-16.00 har Mimmi ett seminarium på Torp-konferensen om varför Tikva finns och seminariet avslutas med praktik. Mer info >>

Bedrövligt och ”skrämmande” hur många kyrkor som öppnat upp för detta >> VARNING: om du bor i närheten – håll dig därifrån!

HELA MÄNNISKAN – Socialt arbete på kristen grund: >>

Här kommer en sund webbsida som varnar för Tikva – ett stort TACK till Aletheia: >>

Lika obegripligt är hur yoga kristnas (eller snarare judaiseras) till något som kallas tikva, hebreiska för hopp. (Se Kungsporten.com.) Även om formerna och miljön kanske är annorlunda och inga hinduiska mantra används så finns alla ingredienserna från yogan: kroppsträning med andningsövningar, tankeövningar genom att upprepa positiva ord (OK det ÄR mantra) och visualisering för att öppna upp sin inre människa för förändring. För mig är det yoga – rätt och slätt.

Hade jag haft copyright på yoga-konceptet hade jag stämt dom! (Men det har ju ingen, och jag använder ABSOLUT ingen yoga) Till och med ultrakonservativa (nåja) Världen Idag rycks med och skriver positivt om det. Se själv:>>

Kungsporten >> Från världen idag >> Kristet alternativ till yoga gör succé i Huskvarna Av Jonas Adolfsson HUSKVARNA

Den hjälp som varken läkare eller meditation kunde erbjuda, har Åsa och Nina fått genom Tikva. – En bra mix av avslappning och självförtroendehöjare, säger Nina som fått nytt hopp om att kunna börja arbeta igen. Läs även i vår tryckta utgåva: Hjälper kroppen att komma åt själen Läs artikeln i sin helhet i vår tryckta utgåva från onsdagen den 10:e november 2008, eller i pdf-tidningen samma datum via vårt plusarkiv. (KJ: För att kunna läsa artikeln i sin helhet på hemsidan på Världen Idag, så måste man logga in sig! : – (

Det finns massor av länkar med ordet ”tikva” >>

/Jag tar in denna artikel för att det svämmar över av sådana här saker nu, och jag står inte upp för detta utan bara för Jesus Kristus. Människor blir lurade in i något som de inte ska vara i. Blinda leder blinda…../Maria

5 thoughts on “Avfallet i kristenheten /Tikva..och Varning.

 1. Jaha så det är den rätta krisen de väntar på…hmmm, då är det inte så konstigt att vi haft så MÅNGA kriser då. Den rätta krisen för oss in i romarriket, och vi är snart där. Det är hemskt att höra att människor tror att vi ska leva här i 100 år till, HUR skulle det gå till, när vi har bibelns ord Guds ord på hur det redan är?
  På 1700-talet smiddes planerna och på 2000-talet sätt de i verket, märkligare än så är det inte.
  Jesus kommer snart och det vet vi och det vågar jag skriva.

  (NWO) och nationerna kommer att acceptera det.” Ja så kommer det att bli, det blir ett skräckscenario då man inte kan välja…vi kan välja, vi väljer Jesus Kristus. Amen.
  Tack för dina kommentarer Janne. Skicka in lite sådana här artiklar så tar jag med dem.
  Kram Maria

 2. (Här är det riktiga citatet ur Rockefellers memoarer, om jag inte missminner mig!))

  BANKER: David Rockefeller Sept. 23, 1994 “This present window of opportunity, during which a truly peaceful and interdependent world order might be built, will not be open for too long – We are on the verge of a global transformation. All we need is the right major crisis and the nations will accept the New World Order.”

  “Alla länder är beroende av alla och i en global transformation. När den rätta krisen kommer, kan vi introducera det globala samhället (NWO) och nationerna kommer att acceptera det.”

  1994 är mer än femton år sedan, och bankiren talar redan om det globala samhället! Vilka tror ni styr världen?

  Vad tror ni FN och G20, Imf och World bank är för något?
  Internationell finansregler skrivna av BIS, i Schweiz?

  Gemensam valutapolitik (G20/G30/BIS mfl) och gemensam handelspolitik (WTO)?

  Om professor Calmfors får ordet, så tror han att världen kan enas om så där 200-300 år. Då tänker man som svenskar. De globala bankirerna var klara med sina planer på det globala samhället ungefär år 1971.

 3. (Kommentar på Kris – ny ordning mantrat)

  (Ur artikel från E24)

  “Förslag om en europeisk samordning av finanspolitiken är dock inte okontroversiella. I Tyskland har det funnits, och finns fortfarande, ett stort motstånd samtidigt som Frankrike har velat gå snabbare fram.

  Därför tror Lars Calmfors, professor i internationell ekonomi vid Stockholms universitet, att IMF:s förslag angående kortsiktiga budgetöverföringar mellan medlemsländer inte kommer att bli verklighet.

  – Jag tror att det är fullständigt otänkbart. Det skulle ställa helt orealistiska krav på solidariteten i EU. Europeisk integration måste ha gått oerhört mycket längre innan det skulle bli aktuellt -100 år fram i tiden kanske. I dagsläget ser jag det som politiskt helt orealistiskt.

  Men Grekland-krisen bidrar till att dämpa motståndet.”

  “Kris – ny ordning-mantrat” är här på tapeten igen.
  Som i alla internationella kriser (de är ju frimurare allihopa i toppen verkar det som!!!)

  “Om 100 år har vi gemensam ekonomi i Europa tror prof. Lars Calmfors.

  Jasså? Du tror om 100 år (professorn är svensk och tror att EU är lag och rätt, ordning och reda!)

  Jag trodde Europa bara är några år från ett fullfjädrat 4:e Romarrike. (Jag gissar på att timeline för EU finansdepartement knutet till internationella organ är 2012-2014, någonting)

  Vad säger de globala bankirerna?

  “Vi behöver bara den rätta krisen fär att införa världsregeringen”. (David Rockefeller, 1992)

 4. Hej Janne. ja vi förstår mer och mer o tydligare oc tydligare vad JESUS säger och manar oss till och hur han förmanar oss att gå den breda vägen, för den är verkligen farlig OCH leder INTE till Himmerlen eller paradiset eller till evigheten.
  Tänk om inte Jesus lagt ner detta i oss, de troende, och visat oss väge och utvalt oss att bli frälsta……Vilken glädje och hopp och kärlek vi har i Jesus och tron.Gud välsigne dig.
  /Maria

 5. Vi möter Gud i bön. Vi hör Den Helige Andes röst som tröstar och vägleder oss. Eller hur? Gud kan visa oss saker i drömmar och syner.

  Att upprepa ordet “hopp” eller “Gud” och göra kroppsrörelser som söker harmoni med kosmos är hinduism och österländska meditationstekniker, inte praktisk kristendom. Eller hur?

  När man erkänner (som vi gärna vill idag!) att alla väger leder till Gud försvinner de moraliska dilemmat – göra/tänka rätt och fel. Och vägen till Gud blir enkel, den är BRED och inkluderar plötsligt alla religioner, mer eller mindre.

  Gud säger i Bibeln att vi ska välja den smala vägen – Vägen där Kristus står och tar emot oss och manar oss.

  Vad svårt det kan vara att rannsaka sig, så att man förstår att Jesus är vägen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.