Jesus/Känner du Jesus? Han är min Herre. Jes. 53

 

 

Känner du Jesus? Han dog för oss alla, föraktad var han, och är så än idag

Isa 53:1

Men vem trodde, vad som predikades för oss, och för vem var HERRENS arm uppenbar?

Isa 53:2

Han sköt upp såsom en ringa telning inför honom, såsom ett rotskott ur förtorkad jord. Han hade ingen gestalt eller fägring; när vi sågo på honom, kunde hans utseende ej behaga oss.

Isa 53:3

Föraktad var han och övergiven av människor, en smärtornas man och förtrogen med krankhet; han var såsom en, för vilken man skyler sitt ansikte, så föraktad, att vi höllo honom för intet.

Isa 53:4

Men det var våra krankheter han bar, våra smärtor, dem lade han på sig, medan vi höllo honom för att vara hemsökt, tuktad av Gud och pinad.

Isa 53:5

Ja, han var sargad för våra överträdelsers skull och slagen för våra missgärningars skull; näpsten var lagd på honom, för att vi skulle få frid, och genom hans sår bliva vi helade.

Isa 53:6

Vi gingo alla vilse såsom får, var och en av oss ville vandra sin egen väg, men HERREN lät allas vår missgärning drabba honom.

Isa 53:7

Han blev plågad, fastän han ödmjukade sig och icke öppnade sin mun, lik ett lamm, som föres bort att slaktas, och lik ett får, som är tyst inför dem som klippa det ja, han öppnade icke sin mun.

Isa 53:8

Undan våld och dom blev han borttagen, men vem i hans släkte betänker detta? Ja, han rycktes bort ifrån de levandes land, och för mitt folks överträdelses skull kom plåga över honom.

Isa 53:9

Och bland de ogudaktiga fick han sin grav bland de rika kom han först, när han var död fastän han ingen orätt hade gjort och fastän svek icke fanns i hans mun.

Isa 53:10

Det behagade HERREN att slå honom med krankhet: om hans liv så bleve ett skuldoffer, då skulle han få se avkomlingar och länge leva, och HERRENS vilja skulle genom honom hava framgång.

Isa 53:11

Ja, av den vedermöda hans själ har utstått skall han se frukt och så bliva mättad; genom sin kunskap skall han göra många rättfärdiga, han, den rättfärdige, min tjänare, i det han bär deras missgärningar.

Isa 53:12

Därför skall jag tillskifta honom hans lott bland de många, och med talrika skaror skall han få utskifta byte, eftersom han utgav sitt liv i döden och blev räknad bland överträdare, han som bar mångas synder och bad för överträdarna.

*Han sökte mig med ljuvlig röst Och väckte ånger i mitt bröst. Han gav mig emot sorgen tröst, Förlät och lyfte mig.* /CH

4 thoughts on “Jesus/Känner du Jesus? Han är min Herre. Jes. 53

 1. Ja det var detta jag menade i förra kommentaren om musiken. Man kan känna att det inte känns bra. Anden upplever felaktigheter.
  I dag var jag i en ny butik och det var maaasssor med vintage, och Kristusbilder och nunnor och…..det kändes inte bra det kändes new age.
  Så man ser att man utvecklats åt rätt håll, det som Kristus vill, att skilja på andar m m.
  /Maria

 2. Det finns många frimurrar bland kända kompositörer – Haydn, Mozart och ev Beethoven tex. Jag tycker man kan känna det på sig att inställningen är en bit ifrån kristlig!

  De tror på utveckling och sfärernas kommande harmoni och en enda mänsklighet förenad i broderlig ordensanda…;)

  New ageare har samma tankar. Ockultismen är ett väldigt enhetligt system – grundat i kunskapens träd och i drömmar om tillgång till livets träd i paradiset.

  Gud blockerar livets träd så att vi inte kan få tillträde till det, annat en genom hans Son, Jesus. Och väl är det.

 3. Jo att det finns massor med profetior och massor med texter som pekar på Jesus, vår Herre, det är sannerligen fantastiskt.
  Det finns ju massor med klassisk musik också, och Händel kan man lyssna på, men det är ju så att många av de andra musikerna tillhörde fel sort s a s.
  Ordnar bl a ….
  /Maria

 4. Att Jesus redan beskrivs/finns i Gamla Testamentet – är inte det fantastiskt?

  För några år sedan insåg jag att hälften av texterna i Händels Messias är gammaltestamentliga texter. De beskriver ju i detalj vem Jesus var och vad Jesus gjorde här på jorden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.