Bibelord/Jesus sammanfattar sitt budskap./Joh 12:44-50

 

Jesus säger så här när han sammanfattar sitt budskap till människorna (Joh 12):

Jesus ropade till folket: “Om ni tror på mig så tror ni också på Gud. För när ni ser mig så ser ni den som har sänt mig. Jag har kommit som ett ljus för att lysa i denna mörka värld, så att alla som tror på mig inte längre ska behöva vandra i mörkret.

Om någon hör mig och inte lyder mig så dömer inte jag honom, för jag har kommit för att frälsa världen, inte för att döma den. Men alla de som säger nej till mig och inte lyssnar till mig kommer att dömas på domens dag av de ord som jag har talat.

För detta är inte mina egna tankar, utan jag har sagt er vad Fadern vill att jag ska säga er. Jag vet att hans ord leder till evigt liv, och vad han ber mig att säga, det säger jag.”


Målet för Jesu första uppdrag på jorden var inte att döma människorna, utan att visa dem vägen till frälsning och evigt liv. Nästa gång han kommer blir däremot ett av hans huvuduppdrag att döam oss för det liv vi har levt. På domens dag kommer de som har levt enligt Jesu föredöme att uppstå till evigt liv. (1 Kor 15:51-57; 1 Thess 4:15-18; Upp 21:1-8, medan de som har förnekat honom och hans liv får evigt straff (Upp 20:11-15).

Bestäm dig redan nu för vilken sida du ska vara på. Beslutet har konsekvenser för evigheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.