Den troendes vapenrustning /Ef 6:10/Ljus i tunneln

Ljuset i tunneln Foto Maria

 

Den troendes liv är många gånger inte lätt. Men vår styrka kommer från Herren. Då vi vet det; och får ta på oss hela Guds vapenrustning , då är vi fullständigt trygga i allt.

Då kan vi gå ut och vittna; med villighetens skor på oss.

Efesierbrevet säger :

“Ta på er hela Guds rustning, så att ni tryggt kan stå emot Satans planer och knep. Vi strider nämligen inte mot människor av kött och blod. Vi strider mot de onda härskarna i den osynliga världen, dessa mäktiga sataniska varelser, mot mörkrets härskare, som regerar denna gudlösa värld, och mot stora skaror av onda andra i andevärlden.

Använd därför allt som hör till Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot fienden när han anfaller er. Då kan ni också stå som segrare när striden är över. Rusta er för denna strid!

Sanningen är ert bälte och Guds rättfärdighet är ert bröstpansar.Marschera modigt framåt, och förkunna överallt att Gud har slutit fred med oss. Och försvara er med trons sköld som gör alla djävulens glödande pilar verkningslösa. Vissheten om att Jesus Kristus har räddat er är den hjälm som skyddar er. Och använd er av Guds ord . Det är det svärd som den helige Ande ger er.”

Det används många och fula trick för att vi troende skall falla i olika fällor och för att vi skall sluta tro på vår frälsare. Striden kommer att vara tills Jesus kommer tillbaka. Som troende är vi mycket farliga för den onda sidan.

Om du känner dig nedslagen som troende kan du tänka på Jesu ord till Petrus: “På den klippan kommer jag att bygga min församling. Inte ens helvetets makter ska kunna besegra den!” (Matt 16:18)

021.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.