Jesus / Hos Jesus finns friden. / Gal 2:19-21

 

* Jesus leder oss

-Hos Jesus finns friden, har du funnit den?

*Säll är den själ, som i Herren Funnit förlossning och frid. Aldrig den klippan skall svikta Under bekymmer och strid. Jesu namn den klippan är. Bygg, min själ, din hydda där. Stormen  genom världen går, Men den klippan säker står.

Säll är den själ, Som i nöden Tåligt förbidar Guds tid. Ständigt hans öga oss följer, Tron på hans namn giver frid. “Stilla, tyst” – så underbar Herrens röst på vågen far. “Stilla, tyst” – och stormens ljud Tystnar, somnar på hans bud.

Säll är den själ, som i hoppet Väntar sin Herre var dag, Vandrar i tro och i kärlek Nöjd med sin Herres behag. Kristi dag med ljus och hopp Skall för henne skönt gå opp, Livets alla gåtor Skola då sin förklaring få.  /Wilhelm S

*

Gal 2:19  Ty jag för min del har genom lagen dött bort ifrån lagen, för att jag skall leva för Gud. Jag är korsfäst med Kristus,
Gal 2:20  och nu lever icke mer jag, utan Kristus lever i mig; och det liv som jag nu lever i köttet, det lever jag i tron på Guds Son, som har älskat mig och utgivit sig själv för mig.
Gal 2:21  Jag förkastar icke Guds nåd. Om rättfärdighet kunde vinnas genom lagen, då hade ju Kristus icke behövt lida döden.

2 thoughts on “Jesus / Hos Jesus finns friden. / Gal 2:19-21

 1. Bibelorden här är underbara.
  Bibeln svarar på alla våra frågor, ja. Man kan tydligen skriva detta och dessa ord om Jesus hur många ggr som helst men det tar en låååång tid innan människor får upp ögonen.
  Varför är de så hårda och egoistiska och uppfyllda av att själva vara Gud?
  Samhället blir värre och väre och man vet inte att man kan be, eller umgås med Jesus hela dygnet. Nej det gör man en stund i kyrkan på söndagar……..
  Jag vill ropa ut…stå på taken dag och natt..det är allvar, Jesus kommer och människor går fel väg!
  /Maria

 2. Gal 2:20 Jag lever inte själv, utan Kristus lever i mig.

  Gal 2:21 Jag förkastar icke Guds nåd. Om rättfärdighet kunde vinnas genom lagen, då hade ju Kristus icke behövt lida döden.

  Är det inte fantastiskt hur Bibeln svara på våra frågor?

  Vi har ju debatterat dessa två rader i ett helt år, och här står de skrivna bredvid varandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.