Jesus /Han är vår Frälsare, vår styrka! Ta emot honom

 

Jesus

Jesus sviker aldrig dig. Han har tid för dig. Även om andra ser ner  på dig-  han älskar dig. Han är vår Gud. Han talar till mörker och ljus bryter fram. Även om andra inte har tid för dig- han har alltid tid! Han som är högst och som regerar totalt- han är vår Gud! Han bistår med kraft då svagheten vill knäcka oss. I honom får vi ny styrka. Han bistår med klokhet och glädje, då vi känner oss tomma. Han fyller vårt inre med ljuv musik, så att vi kan sjunga och glädjas i att veta att han är med oss. I honom har vi allt.

Lydnad är följden av ett gott förhållande till Gud, aldrig orsaken till det.
Verklig frihet kommer inte förrän vi är befriade från tvånget att bevisa det.
Gud handskas inte vårdslöst med vår tid. Han utnyttjar vår erfarenhet från igår och vår situation idag så att vi kan tjäna honom på bästa sätt i morgon.

Kasta alla era bekymmer på honom, för han har omsorg om er. Gå Guds väg, den är den bästa.

Jesus är Konung i evighet!       /Maria

http://www.youtube.com/watch?v=oR41wgeYKxw  Faithful

2 thoughts on “Jesus /Han är vår Frälsare, vår styrka! Ta emot honom

 1. Hej Janne. Tack!. Som en nyskapelse så strävar man fram- allt blir kanske inte rosenrött med en gång, eller fantstiskt- det är ju på vägen det sker- Jesus lär oss bit för bit- att förvandlas.
  Han tar det varligt med oss, tänk vilket tålamod han har!
  En som älskar har tålamod- kärleken och de goda frukterna i oss vill han ha fram. Så han väntar tills vi är redo att börja arbeta tillsammans med honom.
  Den helige Ande har vi fått som en gåva och han leder oss, och mycket beror på bön till Gud att den helige Ande skall leda oss i allt. Då blir det bra.
  Men det är inte lätt för en som är precis nyfrälst att förstå det här- det är ju en procedur- därför måste vi hjälpa folk på vägen- till himmelrik. Ja fria i Kristus- ja visst är det så!
  /Maria

 2. Vilka upplyftande ord! Man kan ju lätt få för sig att man (som en ny skapelse i Kristus) ska säga nej till sig själv i allt, för att göra Guds vilja. Du är ny och ska lämna alla gamla intressen och kunskaper bakom dig.

  När man säger att Gud har omsorg om oss så betyder det ju inte bara att Han vill sätta oss i “karantän”/isolering. En som älskar vill ju nödvändigtvis inte “göra om den personen”. Eftersom Jesus respekterar och känner oss kan vi vara trygga med Honom också! “Omprogrammeringen” till ett liv i Kristus gör Han. Inte vi i första läget!

  “Programmeringen” är ju en gåva: Den Helige Ande, som leder oss fram.

  Det här var något att tänka på!
  “Det heter ju frihet i Kristus” i Paulusbreven.

  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.