Jesus / Guds Son

 namnlos-love.jpg

Jesus Kristus är Guds Son. I Markus ev. bevisar Jesus sin gudomlighet genom att besegra sjukdomar, onda andar och döden. Fast han hade makt att bli kung här på jorden, valde Jesus att lyda Fadern och dö för oss.

När Jesus kom till jorden, uppfyllde han Gamla testamentets profetior om “Messias”. han kom inte som en segrande kung, utan som en uppoffrande tjänare. han hjälpte människorna genom att berätta om Gud och bota dem. Men hans viktigaste uppgift och största offer var att ge sitt liv för vår synd.

Markus ev. berättar mer om de under Jesus gör än det han undervisar om. Jesus är utan tvekan en kraftens och handlingens man, inte bara ordens. Jesus gjorde underverk för att bevisa för folket vem han var och undervisa lärjungarna om att han verkligen är Gud.

Jesus riktade sig i sin offentliga verksamhet i första hand till judarna. När de judiska ledarna tog avstånd från honom, vände sig Jesus också till den icke-judiska världen med sitt helande och predikande. Romerska soldater, syrier och andra folkslag fick höra de goda nyheterna. Många kom till tro och följde honom. Det sista Jesus sa till lärjungarna var att de skulle fortsätta hans uppdrag och gå ut i hela världen och förkunna frälsningens budskap.

Jesus överskred nations- och klassgränser för att sprida de goda nyheterna. Tro och förlåtelse är för hela världen, inte bara för församlingen, grannskapet, eller nationen. Vi måste gå längre än till bara vårt eget folk och våra egna behov för att uppfylla Jesu världsomfattande vision om att människor överallt ska få höra detta underbara budskap och bli frälsta från synd och räddas från evig död. /Handbok för Livet.

Ju mer övertygade vi blir om att Jesus är Gud, desto mer kommer vi att se hans makt och kärlek. Hans makt uttryckt i konkret handling visar att han kan fräsla vem som helst, oberoende av omständigheter i dag eller i det förflutna. Hans förlåtelse är helt enkelt ett underverk som upprättar, helar och förvandlar dem som vågar lita på honom.

Jag litar på Jesus Kristus, jag vet att han är Guds Son, jag vet att han lever idag, jag vet att han kan utföra underverk och mirakler idag. Jag vet att Jesus kan förlåta och hela och upprätta människor. han gör det hela tiden, men människor tror inte på det de får höra. Jag längtar efter en världsvid väckelse, och då kommer den som inte trott på hans ord att häpna, ja de kommer att kasta sig ner, gråtande, på knä för att bli frälsta! Amen.

*1.Min konungs namn är en klippa stark, Hans löften eviga höjder. De föra mig in på fridens mark, Mig skänka saliga fröjder. I klippans klyfta är tryggt att bo, Ty där är salighet, frid och ro. Här bor nu jag, ack visste du, Vad här är saligt att leva!*/Otto Witt- 1 av 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.