Jesus / Existens

Stig Lindholm har gett ut en bok som heter: Jesus från Nasaret. Boken är mycket intressant och fin att läsa. Han tar upp mycket om Jesu person, korset,förklarande ord, och han tecknar en modern Jesusbild för oss.

Han skriver bl a:”Det är också idag som när Jesus levde: Han har många motståndare som hånar honom och rent av vill ta livet av honom. Ja man kan till och med få höra människor säga att han är en saga, en legend, att han aldrig har existerat. Än mindre skulle han då leva i dag som herre över liv och död.”

I en rysk tidning kunde man läsa rubriken, när den kom ut på en julafton i Moskva: -Vetenskapen har bevisat att Kristus aldrig har existerat.

Att Jesus aldrig skulle ha existerat anser jag vara en stor fruktansvärd lögn, för Jesus finns i mitt hjärta. Man kan förneka solen och månen och stjärnorna, men man se ju att de finns…. Att Jesus aldrig skulle ha existerat kan jag aldrig tro, för det finns hur många bevis för det som helst.

“Men jag säger till er: Den som offentligt bekänner mig, kommer jag att försvara inför Guds änglar. Men den som förnekar mig kommer jag inte att försvara inför änglarna. Ändå kan de människor som talar mot mig bli förlåtna, medan de som hånar den helige Ande aldrig ska förlåtas.”/Luk 12:8-10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.