Jesus.. och midsommar går inte ihop, vem är Jesus för dig? För mig är han livet.

 

Foto Maria

Foto Maria

Folk firar midsommar (HEDNISK HÖGTID!) och det firas i kyrkorna och man kallar det för midsommargudstjänst  med majstång (Varför?) och plötsligt samma kväll går det en film på tv om Jesu korsfästelse….Del 5 av 5 om bibeln ..hur hänger det ihop? ….vem bryr sig…om Jesus och hans lidande?

Jag hörde på radio idag att man menar att majstången skall symbolisera korset!! Nu går det väl för långt! Och många hitflyttade firar midsommar, och har då lärt sig vad svensk sommar består utav. Men man får inte lära sig om korset och Jesus som dog för våra synder. Kan man kalla Sverige ett kristet land numera? nej jag tror inte det.

*
Sverige har blivit så djupt sekulariserat och smutsigt och den som inte hänger med i ekumenikens alla virvlar och vrår och falskhet den får ta emot de hårda ord och (lidande?) som slängs efter den…
Jag älskar Jesus och det kan ingen människa ändra på och Gud är glad att jag vill vara hans barn och tro på hans ord. Tack och lov, jag prisar Jesus för min frälsning!! Ja Gud är sannerligen trofast! Han ger den troende styrka och kärlek, mod och insikt, vilja och kunnande, frimodighet och fasthet och mera….. PRISA GUD!

*

1 Kor 1:5 Ty i honom har ni blivit rika på allt, i fråga om allt tal och all insikt, 6 eftersom vittnesbördet om Kristus har fått stadigt fäste hos er. 7 Därför saknar ni inte någon nådegåva, medan ni väntar på vår Herre Jesu Kristi uppenbarelse. 8 Han skall också styrka er ända till slutet, så att ni inte kan anklagas på vår Herre Jesu Kristi dag. 9 Gud är trofast som har kallat er till gemenskap med sin Son Jesus Kristus, vår Herre.  

*

Så gläd dig, du levande träd i Hans gård
och frukta ej korset, ej kniven!
De stå i Hans tjänst, åt vars trofasta vård
du och av din Fader är given
att fostras för eviga tider.
Han tänker på målet – den gyllene skörd
som månde i höstsolen glimma.
Vad mer, om din jordiska lycka blir störd
– en hastigt försvinnande timma –
blott evighetsfrukterna mogna.

L. S. /Lina Sandell/

 

Maria

 

 

2 thoughts on “Jesus.. och midsommar går inte ihop, vem är Jesus för dig? För mig är han livet.

 1. Hej, Ja vem Jesus är för oss personligen måste vi ta ställning till och det har vi gjort, men det finns fler som måste ta reda på…
  Midsommar är jag fullständigt allergisk emot! Jonas Gardell pratade i radio idag och kallade sig för en homosexuell from kristen! Det gillade inte jag att höra och han vilseför dem som lyssnar som tror det är ok! Vilket det inte är.

  Skapade av människor är “helgdagar” som man inte vet varför de firas eller vad de betyder. Skamligt. Skapade av Gud är människorna och alla planeterna och allt du kan se, är det inte underbart! jo. /Maria

 2. Vem är Jesus för mig?

  Jesus är den Kung vi svurit trohet. Han uppehåller oss, Hans är Riket. Det kommer aldrig att ta slut.

  Vad betyder midsommar?

  Nu är det sex månader till vintersolståndet! HAHA!

  Gud har skapat planeterna och stjärnorna, och deras omloppsbanor, är det inte fantastiskt? (Se: Psalm 19)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.