Jesus/ Mästaren

 

Under hela sin verksamma tid hade Jesus kastat ut onda andar, helat människor, uppväckt döda och han hade gjort allt det som hans Far sade åt honom att göra. För allt han gjort fick han lida och dö. Vem tackade honom då han hängde på korset? En av rövarna som hängde bredvid honom, fick plötlsigt förstånd över vem Jesus var, och Jesus lovade att redan denna dag skulle han få vara med honom i Paradiset.

Gud hade en plan med både Jesu födelse och hans död. Han skulle uppstå igen på den tredje dagen. (Läs om detta i Matt 28:1-7, Mark 16:1-8, Luk 24:1-12, Joh 20:1-9 )

Femtio år efter sin uppståndelse visade sig Jesus för Johannes som ännu levde. Han fick se honom så som han ser ut i den osynliga, “oupptäckta” världen. Han stod framför honom “i fotsid klädnad och med ett bälte av guld runt bröstet… och hans röst var som rösten av stora vatten… hans ansikte var som solen när den lyser i sin kraft. /ur boken Värt att leva- Daniel Nilsson/

Jesus säger till honom: ” Jag är den förste och den siste och den som lever. Jag var död, och se, jag lever i evigheters evighet, och jag har nycklarna till döden och dödsriket.”

Just för att Jesus är uppstånden, han lever alltså idag, där
har vi vår tro och vårt hopp. Just för att Jesus har uppstått och idag sitter på Gud Faders högra sida, kan vi vara säkra på vad vi har i vår tro. Vi har liv.

Mark 16:14 säger:

Lite senare visade han sig för de elva lärjungarna när de åt tillsammans. Han gick då tillrätta med dem för deras otro, och för att de så envist vägrade att tro på dem som hade sett honom, sedan han uppstått från de döda.

Sedan sa han till dem:

” Gå ut i hela världen och predika de goda nyheterna för alla människor. De som tror och blir döpta (!) ska bli frälsta. Men de som vägrar tro ska bli dömda.

Omkring dem som tror på mig ska det ske under. I mitt namn ska de driva ut onda andar, och de ska tala nya språk. De ska till och med utan risk kunna handskas med ormar, och om de dricker något gift, så ska det inte skada dem, och de ska lägga händerna på de sjuka och bota dem.”

När Herren Jesus hade sagt detta till dem, togs han upp till himmelen och satte sig på Guds högra sida.

Och lärjungarna gick ut överallt och predikade de goda nyheterna, och Herren var med dem och bekräftade vad de sa genom de under som följde.

Därför finns vi lärjungar i dag som följer Jesus, kanske är det svårt att förstå att människor har en tro på Jesus, kanske inte, men så är det, och den tron är stark, och inget kan komma ivägen för den tron på Jesus som jag personligen har i mitt hjärta.

Jesus är alltid, alltid närvarande, alltid levande i mitt hjärta. Hans liv och tjänst är något som alla borde ta till sig av, i detta trasiga samhälle behövs det andra grepp för att få människor på fötter och för att få dem att bli de människor de var ämnade att bli.

Om vi tänker på att det finns en plan för varje människa på jorden, och att bara en bråkdel har förstått detta och hörsammat sin kallelse, då vet vi att det finns hur mycket som helst kvar att göra…… och att det är bråttom.
/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.