Jesus / är sanningen. /Världens klockor klämta….

 

*

Tack till alla er som besöker denna hemsida, välkomna hit även 2012!

*

Om löften och om att tala sanning.

Jesu ord kan vi alltid lita på men inte alltid de ord som människor säger. Idag firar man Nyårsafton i de flesta länder och många olika slags löften kommer att avges. Om man sedan följer dem eller inte, det spelar inte någon större roll. Många löften avges ju av människor under alkoholrus , så dem kommer man inte ihåg…

Världens alla klockor klämta i natt, och världens människor firar för fullt.

Jesus betonar vikten av att tala sanning som sagt, läs Matt 5, kapitlet kallas också för Bergspredikan. Många använder Guds namn utan respekt , så var det på Jesu tid och så är det även nu. Att hålla vad man lovat inger förtroende och stärker relationer mellan människor. Om du ger ett löfte till en människa så minns att Bibeln håller dig  till svars, om du ger det lättsinnigt.
Idag säger man efter man lovat något:  Jag loovar! Jaha, det är så ovanligt att man talar sanning att man måste förstärka sina ord.   Matt 5 innehåller mycket om etik i övrigt.

Hur som helst så ska det räcka med att ge sitt ord och det ska man kunna lita på. Hur andra tar en sanning det vet man inte men man vet vad man själv sagt och man vill hålla vad man lovar.

Många av världens människor lider  just nu av att människor svikit dem på olika sätt, världen behöver Jesus, Jesus väntar på att man skall hitta sitt förnuft och att han skall få visa dem vägen. Han lär oss också: ” Älska era fiender! Be för dem som förföljer er!” Det är ett mycket gott  bibelord och råd.

Fortsätt också att be Gud om mer kunskap, tålamod, mer vishet, mer kärlek och förståelse.

/Maria/  Vi hoppas väl alla på ett välsignat 2012, där vi kan få vara Guds redskap

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.