Jesus /Älska honom av hela sitt /ditt/ hjärta. Hebr 13

 

*

Vi läser om Jesu död och uppståndelse i bibelordet nedan och här hittar du orden igen om att Jesus lever-  han är den troendes Herre och herde. Han gör oss villiga att följa honom och han leder oss människor som vill gå med honom, precis som en man leder fåren….Han fullkomnar sin plan i oss och låter oss göra (för att han fostrar/fostrat oss/) sin vilja, INTE vår.

Heb 13:20  Men fridens Gud, som från de döda har återfört vår Herre Jesus, vilken genom ett evigt förbunds blod är den store herden för fåren,
Heb 13:21  han fullkomne eder i allt vad gott är, så att I gören hans vilja; och han verke i oss vad som är välbehagligt inför honom, genom Jesus Kristus. Honom tillhör äran i evigheternas evigheter. Amen.
Han låter det växa fram en kärlek så stor i våra hjärtan att vi till sist ÄLSKAR honom av HELA vårt hjärta och HELA vårt förstånd, bibelordet är:

Mat 22:37  Då svarade han honom: “‘Du skall älska HERREN, din Gud, av allt ditt hjärta och av all din själ och av allt ditt förstånd.’

Mar 12:30  Och du skall älska Herren, din Gud, av allt ditt hjärta och av all din själ och av allt ditt förstånd och av all din kraft.’

Luk 10:27  Han svarade och sade: “‘Du skall älska Herren, din Gud, av allt ditt hjärta och av all din själ och av all din kraft och av allt ditt förstånd och din nästa såsom dig själv.'”

Evangelium är enkelt men till en början svårt att förstå-  för man behöver förändras inuti. När man väl gjort det så brukar man förstå att Herren har en plan för och med ens liv- och i den vill man leva! Eller hur?

Tack Jesus för frälsningen! /Maria

 

2 thoughts on “Jesus /Älska honom av hela sitt /ditt/ hjärta. Hebr 13

 1. Ja det finns genom hela bibeln ord om att älska Gud, med HELA sitt hjärta
  Tack för din kommentar- den värmer Man kan inte vara annat än positiv- man älskar ju Gud av hela sitt hjärta, och även om man går igenom svårigheter så är han den som för en igenom- hela tiden.
  /Maria

 2. I 5:e Mosebok finns versen Älska Gud med hela ditt hjärta:

  Deut 6:4-5

  Hear, O Israel, the LORD is one. Thou shall love the LORD will all your heart and all your mind and all your might.

  Gud älskade oss:

  1 John 4:10

  Not that we have loved God, but that he loved us and sent his Son to be the propitiation for our sins.

  Fint inlägg, så positivt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.