År 2012 /Förr var det….Den blomstertid…

 

6 Juni

Från Rune Lanestrand kommer dessa ord… och jag fyller på längre ner i texten…

*Jag vill fira minnet av min barndoms Sverige. Innan hjulen hade börjat rulla så fort att vi människor inte längre hänger med. Då det lokala samhället fortfarande fungerade och man inte behövde shoppa för att få en kick. Det räckte att mellan rovgallring och höhässjning ta ett dopp i ån, på kvällen spela fotboll eller cykla till Bergsjön och bada. Vi fick som barn jobba hårt när det var höskörd och andra anstider. Men vi hade väldigt kul också.*

Läs från:
http://runelanestrand.wordpress.com/author/lane6645/
*
*

Jag minns också en *annan tid*, utan stress och jäkt i samhället. Ett annat Sverige! Då fanns det  en mjölkaffär och skomakare och fiskaffär och en stor affär /snabbköp som kallades EPA, men många specialaffärer. Ja det var då, ja då kvarterspolisen patrullerade och  ungarna var många och lekte tillsammans och ibland slogs som vildar men var ute och rörde på sig. Man bodde i ett eller två rum och kök med badrum i källaren och gasspis och….

Jag minns också höhässjning och bad i ån och fiske av ål under en stor bro,(en bro som idag finns kvar men den är verkligen inte stor) och gamla bilar och blå himmel och söta smultron. Och alla hjälpte varandra och kunde ge ett mål mat till en behövande.Den tiden kan jag minnas och fira, då man var i ladugården mesta delen av sin tid och följde med de äldre när de arbetade hårt på sina gårdar.
Jo jag minns en annan tid… och denna som är nu och den som kommer känns mycket främmande, det är kallt i Sverige idag. .

…Då man sjöng  “Den blomstertid….då var allt annorlunda. /Maria

*Man hörer fåglar sjunga Med mångahanda ljud; Skall icke då vår  tunga Lovsäga Herren Gud? Min själ, upphöj Guds ära, Stäm upp din glädje sång Till den som vill oss nära Och fröjda på en gång. /I Kolmodin/     -Kan man denna sång och alla verser utantill idag?

http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php vad sker i världen just nu? se länk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.