Jesus

kristi-himmelfardsdag.jpg

I bibelns evangelier kan vi läsa om Kristi Himmelfärdsdag.

Den kallas i ofrälstas folkmun för något helt annat, men

det vill jag inte skriva….

Jesus säger: Kommer ni inte ihåg att när jag var med er förut, berättade jag för er att allt som var skrivet om mig av Mose och av profeterna och i psalmerna måste gå i uppfyllelse? Sedan öppnade han deras sinnen så att de äntligen förstod alla dessa skriftställen. Och han sa:

Ja, ni kan se att det är förutsagt sedan länge att Messias måste lida och dö och uppstå igen från de döda på den tredje dagen. Alla folk ska få höra att det finns förlåtelse från synden för var och en som omvänder sig.

Förkunna det först i Jerusalem.

Ni har varit vittnen till detta, och ni ska föra det vidare till andra.

Och jag ska sände den helige Ande till er, precis som min Far (Gud) lovade. Börja inte berätta för andra om detta ännu, utan stanna i Jerusalem tills den helige Ande kommer och fyller er med kraft från himmelen. (Den helige Ande kom på pingsten för att fylla dem med kraft…)

Sedan tog Jesus med dem ut på vägen till Betania. Där tog han avsked av dem och sträckte upp sina händer mot himlen och välsignade dem.

Och medan Gud tog honom till sig upp i himlen föll lärjungarna ner och hyllade honom. Sedan återvände de till Jerusalem fyllda av glädje, och de var ständigt i templet och lovprisade Gud.

* * * * * ** * * * ** ** **

( Lärjungarna står och ser Jesus fara upp till himlen. det måste ha varit en skrämmande upplevelse. Men de visste att han skulle hålla sitt löfte om att vara med dem i anden. Samme Jesus som levde tillsammans med dem, som dog och uppstod och som älskar oss, har lovat att alltid vara med oss, (den helige Ande).

***Jesu fysiska närvaro upphörde när han lämnade lärjungarna och återvände (!) till himlen (Apg 1:9), men den helige Ande komstrax därefter för att trösta, hjälpa och utrusta dem för att kunna sprida de goda nyheterna om frälsningen (Apg 2:1-4). Själva frälsningsverket är slutfört. Nu sitter Jesus vid Guds högra sida, och han har makt över både himmel och jord..***

(Tanken på en lidande tjänare är inte mer populär idag än den var för 2000 år sedan. Då hade man bara tillgång till Gamla Testamentets profetior. Vi har dessutom vittnesbördet från apostlarna i Nya Testamentet och den kristna församlingens historia. I allt detta lyfts Jesu seger över döden fram som det viktiga.

Törs vi spräcka ramen för vår egen kulturs värderingar och sätta tro till Jesus? Eller ska vi frotsätta att stå där överraskade av innehållet i de goda nyheterna?)

“Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig.”/Joh 10:27

Kram fr Maria

2 thoughts on “Jesus

  1. Hej Rolf och Eva. Tack för orden ni säger. Ja sanningen är ju att Jesus lever, och jag kan inte säga den på annat sätt. Önskar er en fin dag, vi ses snart! /kram /maria

  2. DU SKA HA STOR TACK FÖR ATT DU VERKLIGEN
    FRAMFÖR S A N N I N G E N när de flesta som kallar sig kristna bara vill ha eller själv serverar en utspädd välling, som är vatten med ett par droppar bibelord i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.