Jesu Uppståndelse/ är UNIK. Vill du tjäna honom?

 

 

Jesu uppståndelse är UNIK.

Den som hör om uppståndelsen för första gången behöver kanske lite tid på sig för att smälta denna fantastiska händelse. Kanske går man igenom samma fyra stadier av tro (misstro) som lärjungarna:

1)  Först tror man att det är ett påhitt som omöjligen kan vara sant.

2) Sedan gör man som Petrus: granskar alla fakta men har fortfarande svårt att begripa vad som hände.

3) Först när man möter Jesus personligen kan man acceptera uppståndelsen som ett faktum.

4) När man sedan har överlåtit sig till honom och beslutat att ägna sitt liv åt att tjäna honom, kan man till fullo inse och uppleva hur verklig hans närvaro är. Det är när man bestämmer sig för att tro på Guds ord och vilja tjäna Jesus som man börjar förstå, och när man lämnar sitt gamla liv för det nya livet med Jesus- då är man på rätt väg.

*
Ja Jesu uppståndelse är UNIK, och därför skriver jag att Jesus lever eftersom han dog på korset för hela mänskligheten och sedan uppstod för att vara i himlen där han en gång kom ifrån. För den som inte känner till allt detta är det svårt att förstå vad den troende talar om, men så är det och du kan läsa mer om detta på denna sida om tro.
Du är välkommen att ställa frågor om vem Jesus är och här finns massor med texter ur bibeln och bevisen är många för att han lever i himlen  idag…..och skall komma tillbaka och hämta de troende hem till sig…och mer.

Se t ex om Uppståndelsen i 1 Kor 15:12-58; Lukas 24, Jesus far upp till himlen: Luk 24:50

/Maria

Jesus, det renaste, Dyraste, skönaste Namn, som av människoläppar är sagt. Rikdom av härlighet, helighet, salighet, Djup av nåd och av sanning och makt.   /E E.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.