Jesu död

 dsc00259.jpg

Under det första århundradet var Jesu blod ett uttryck för hans död. Jesu död påminner oss om två grundläggande fakta – vi är friköpta, och vi är förlåtna. Friköpt blev den slav som någon hade betalat “lösen” för (3 Mos 25:47-54). Genom sin död betalade Jesus en lösensumma som är tillräcklig för att alla ska kunna bli friköpta från slvaeriet under synden.

Förlåten blev man på Gamla testamentets tid genom attt djurblod hälldes ut (3 Mos 17:11). Nu är vi förlåtna genom Jesu blod har utgjutits. Han var det perfekta offer som dog, en gång för alla. Läs även: Rom 5:9; Ef 2:13; Kol 1:20; Heb 9:22; 1 Pet 1:19)

Hemligheten med att sända Kristus var att förena judar och hedningar (icke-judar) till en gemenskap med Kristus som herre. Det är många som ännu inte förstått Guds plan, men när “tiden är inne”, ska han sammanföra oss alla med Kristus, och då kommer alla att förstå. Den dagen ska alla böja sig inför Kristus som Herre, antingen i lydnad eller på grund av fruktan för hans makt. (se Fil 2:10-11)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.