Det onda och det goda

 31jcsaves.jpg

Det onda förgör och förstör och det goda gör gott i oss människor och för oss människor. Varför skulle vi då följa det onda? Det onda finns i New Age, det onda finns i häxeri, det onda finns i horoskop, det onda finns i så mycket som är nytt och spännande för människor.

Vet man inte vad som är vad och inte alls upplyst om vad saker står för, då är det lätt att hamna fel. Jag har mött människor som hamnat helt galet i livet, och de är mycket tacksamma över att de fick ett annat sorts liv att leva i stället för att leva i det onda.

När du följer Jesus har du inget att vara rädd för, men följer du andra vägar, så är du helt klart illa ute.

Kärlekens lag säger: Älska dina medmänniskor som dig själv.   Den lagen följer inte de som gör onda gärningar. De följer sin egen lag och den lagen som de  bestämt i den gruppen av onda människor de tillhör..

Kärlekens lag gör ingen människa illa, det dricks inte blod och det finns inget som är fult och orent. Det finns fruktansvärda sammansättningar av människor som är så djävulskt onda…Kärlekens lag gör människor gott. Kärlekens lag gör människor glada och tacksamma och  så borde alla leva, men det är tyvärr  ej så.                         

För att kunna älska andra måste vi gå till botten med vår själviskhet…och hur många är redo att göra det? Varför finns det så mycket ondska? Varför är människor så själviska?  Ja det är frågor som vi kan ställa oss, och vi vet att svaret är att människor inte känner Gud, och de har aldrig fått smaka på Jesu kärlek. Då är det inte konstigt om de blir hårda och hatiska.

Med Jesus så öppnas det ett nytt liv och man får ett nytt perspektiv på livet. Vill DU leva det nya livet? Med Jesus?

31jcsaves.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.