Jesaja/Assyriens angrepp/Guds tid, Guds plan

Jesaja kap 8, som handlar om profetia om domen över Israel. Det är ett spännande kapitel, om Israels och Arams undergång. Jesaja skrev ner detta budskap på en stor bokrulle och satte upp den på en offentlig plats, så att alla kunde se den. Gud varnade sitt folk. (Folk var stingsliga då också) och ville inte lyssna till Jesaja.

Juda hade vänt sig till en främmande makt istället för att be Gud om hjälp, det var ju mycket oklokt! Gud är kärlekens men också vredens Gud. Att inte ta emot hans kärlek är att synda och synden väcker Guds vrede. Vi måste inse att varje val vi gör får konsekvenser. Gud vill bevara oss från att fatta okloka beslut, men han har gett oss frihet att själva välja hur vi vill ha det. Gud har en plan och har alltid haft det  genom alla tider. Även Babylon och Assyrien skulle så småningom möta sin undergång…  I likhet med de flesta av Guds profeter betraktades Jesaja som en förrädare, därför att Guds budskap gick stick i stäv med de styrandes vilja. Folket skulle i första hand lyda Gud, och kungen först i andra hand. Jesaja förutsäger till och med regimens fall, vilket naturligtvis inte var särskilt populärt bland dem som var inflytelserika. Hur är det idag? Känns det igen att vi inte lyder Gud? Herren säger till Jesaja att skriva ner ett budskap och tillsluta det med sigill för kommande dagar. Jesaja gör så…  På grund utav att man lytt denna befallning och troget fört dessa ord vidare från generation till generation har vi idag tillgång till Jesajas bok. Men denna befallning gäller i allra högsta grad var och en av oss. Alla har vi ett stort ansvar att föra Guds ord vidare till barn och barnbarn och uppmana dem att läsa Bibeln, älska Guds ord och dra lärdom därav, och det blir deras ansvar att föra det vidare….

Jesaja ville vänta på Herren (kap8:17), trots att det inte fanns något tecken på att han brydde sig om dem. Många av de profetior Gud gav sina profeter blev inte uppfyllda förrän 700 år senare, och somliga är inte ännu uppfyllda. Är du villig att som Jesaja vänta på Herren tills hans tid är inne?

Detta skriver jag idag för att jag själv fått veta/se/bekräftat att det jag väntar på kommer att ske då Guds tid är inne. Det  handlar inte om vad jag vill, utan jag får vänta på Guds plan och tid. Detta skriver jag för att uppmuntra dig att vänta på Herren, han kommer aldrig för sent!

Så är det med tro, det är en väntan, men också en stark tillit till Gud och en aldrig sviktande tro på att GUD kommer att göra det som är planerat i en vision eller liknande. Konsten är att kunna ha TÅLAMOD.

Under tiden som man väntar enträget har jag märkt att min tro har stärkts ännu mer  och därför vill jag säga: HÅLL UT. Gud har svaret för dig.

Läs hela Jesaja bok och begrunda vem denne man var. Boken är storslagen.

http://www.youtube.com/watch?v=4aYv5SLDRqY  So in love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.