Jesaja bok /Jes 25:1-8 och Upp 21:4/Profeten Jesaja

 

Profeten Jesaja. Jesaja hade en uppgift och det var att kalla Juda rike tillbaka till Gud och förkunna Guds frälsning genom Messias. Jesaja är en av profeterna i bibeln, och han skriver sin bok omkring 681 f Kr.

Jesaja upphöjde och prisade Gud medveten om att Gud ser till att allt han har lovat blir till verklighet.Gud kommer också att uppfylla sina löften till dig, om du tror och vill göra hans vilja. 

I verserna 1-8,  ja särskilt vers 8 handlar om samma sak som står i Uppenbarelseboken 21:4:
Isa 25:8  Han skall för alltid göra döden om intet; och Herren, HERREN skall avtorka tårarna från alla ansikten, och skall taga bort sitt folks smälek överallt på jorden. Ty så har HERREN talat.

Upp 21:4 säger: Rev 21:4  och skall avtorka alla tårar från deras ögon. Och döden skall icke mer vara till, och ingen sorg eller klagan eller plåga skall vara mer; ty det som förr var är nu förgånget.”

Jesaja 21:1-10 handlar om Profetia över Babylon och du kan jämföra med Upp  18:2-3 Babylon faller…..bibeln är en underbar, underbar bok på alla sätt och man kan hitta händelser på ett ställe i bibeln som beskrivs i en annan bibelbok….m m

Då som nu var samhället i total upplösning. Folk hade övergått till avgudadyrkan och man offrade till och med barn till gudarna. Budskapets avsikt i boken är att vi måste ibland både bestraffas och tillrättavisas innan vi är mogna att upprättas till ny gemenskap med Gud. Det står upprättas här, och inte upprätta, för det är GUD som låter det upprättas en ny kontakt/gemenskap!

Vad kan vara bättre än gemenskapen med Gud? Jag vet inget bättre, och är evigt tacksam för vad Gud gjort för mig. /Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.