Jesaja bok i bibeln/Messias

 jesaja.jpg

Att Jesus kan bota blinda och döva profeterade redan profeten Jesaja om.I Jes 29:18 står det: *På den dagen ska de döva kunna höra ord som läses ur en bok, och i sitt mörker ska de blinda se mina planer..*I Jes 35:5 står det: *När han kommer, ska han öppna de blindas ögon och de dövas öron.*

I Jes 42:7 står det: * Du ska öppna de blindas ögon och befria de fångna ur mörker och ensamhet.*

Den värld som beskrivs i många texter i bibeln är det kommande rike som Jesus Kristus ska regera över, och det kommer att vara helt annorlunda mot dagens värld. Hur kunde Jesaja veta att Jesus skulle komma och göra under och bota människor? Gud visste, och profeten Jesaja fick orden från Gud. Hela Jesajas bok är helt underbar att läsa.

Jesaja uppdrag var att kalla Juda rike tillbaka till Gud och förkunna Guds frälsning genom Messias. Nyckelversen i Jesaja lyder:

“Det var vi som gick vilse som får. Det var vi som lämnade Guds stigar för att gå våra egna vägar. Ändå lade Gud alla våra skulder och synder på honom!”/Jes 53:5

Vi ser så tydligt idag att människor går sina EGNA vägar. De väljer SJÄLVA vägen De vill gå, därför frågar de inte efter GUD och hans väg för dem. Alltså blir kontentan av att gå sina egna vägar, att människor går vilse, de villar bort sig, och de tror att de kan och vet bättre än Gud. Det är en stor förvillelse.

Jesaja har ett budskap till ett upproriskt folk:

“Se till att bli rena! Låt mig slippa se vad ni har för er. Sluta upp med er ondska! Lär er att göra det goda, det som är rätt och rättvist. Uppmuntra de förtryckta, ställ upp för faderlösa och änkor!”

De här orden skulle man vilja ropa ut idag i våra samhällen!

Gör bättring! skulle man ropa. Få människor att göra goda saker….

Ställ upp för faderlösa och änkor…Ja tänk så fint det skulle vara om alla gick samman och tänkte till om VAD Gud vill och HUR han skulle vilja ha våra städer och länder. Han har ju rätt.

http://www.flammor.com/

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.