Jesaja bok/ Gud och helighet.

 

Jesaja bok:  Gud är upphöjd och råder över sin skapelse. Hans moraliska fullkomlighet står i total kontrast till den ondska som behärskar människosläktet. Gud är utan synd och alla hans planer för människan är fullkomliga. Han har full kontroll över alla konsekvenser av sitt handlande, både i fråga om dom och straff och kärlek och nåd. Guds helighet är människans yttersta norm för etik och moral.

Eftersom Gud är helig kräver han att hans folk skall uppträda hederligt mot sina medmänniskor. Han straffade Israel, Juda, och andra nationer för deras otrohet, omoral och avgudadyrkan. Fokets rena tro hade urartat till nationellt högmod och tomma religiösa ceremonier.

Guds dom kunde inte hejdas och mänskligheten behöver en frälsare. Ingen människa och nation kan rädda sig utan hjälp från Gud. Jesaja förutsäger och beskriver Jesu fullkomliga offer. Var och en som tror på Gud kan befrias från sin synd och upprättas till gemenskap med honom.

Vi kan läsa i Jesaja bok om Messias. Messias, Fridsfursten, kommer att upprätta sitt eget rike och regera med rättfärdighet. Han kommer som en allsmäktig och suverän härskare, men gör det i en tjänares gestalt och dör för att försona människornas synder.

Och: Jesus kommer tillbaka, det är vår tro och hopp. Det är Jesus vi ska ge all vår tillit. Ingen människa nation eller annan makt kan rädda oss. Det finns inget hopp i något annat än tron på Jesus Kristus. Sätt allt ditt hopp till honom och låt honom bli Herre i ditt liv och över ALLT du gör.

/Maria

3 thoughts on “Jesaja bok/ Gud och helighet.

 1. Messias som vi tagit emot , honom borde alla ta emot, men eftersom inte alla vill göra det så har det alltid sett ut som du beskriver i din komm. och kommer alltid att göra det- tills han kommer tillbaka- det blir en mycket stor chock för många.

  Vi kristna borde hålla tyst säger man- men varför skall man tiga om sanningen? Vad Herren vill det vet vi och vi läser om det varje dag i vår bibel-
  Gode Gud- fräls människorna!- men de flesta vill inte veta av hans namn.
  Jesus är HERRE! /Gud välsigne dig.

  /Maria

 2. I Jesaja kap 1-39 hotas lilla Juda och Jerusalem av det Assyriska imperiet som upptog hela regionen.

  Jesaja råder ledarna för Juda att inte medla med fienden (Egypten/Assyrien/Persien), utan förlita sig helt på Gud, som ska straffa grannarna, och även de som försöker lösa saker genom diplomati/kompromisser.

  De tio Nordstammarna hade redan fallit för just detta, och inkorporerats i Assyrien, mer eller mindre. Det är David mot Goliath som gäller i boken. Spännande värre!

  Idag har vi samma läge, ungefär. Skillnaden är att medlandet och komprommisandet pågår (i regel) år efter år.

  Om landet/folket ska befrias (från hotet från grannarna) som så många kristna vill (och vädjar om!), måste det nog förlita sig på Herren (Jesus!) mer än skydd från dagens imperium (NATO/Pentagon/FN).

  Detta får vi kristna inte säga högt! Då blir det liv i luckan.

  Jag tror att Herren vill samma sak idag, som Han ville på GT:s tid. Det är samma konflikter idag, som då.

  Det finns ingen annan Messias, än den vi tagit emot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.