Att vittna om Jesus /Jesus är Gud- /Joh 12/ Friköpta

 

Det finns ingen som kan förstå oss så som Jesus kan. Han förstår vad vårt hjärta säger och önskar, och han har sagt att vi ska komma till honom i bön – med allt. Brukar Jesus glömma av oss tror du? Nej, o, nej. Han ser och hör oss hela tiden och känner våra innersta tankar. Ingen är så ödmjuk som han och ingen känner våra prövningar så väl som han. Finns det något negativt hos Jesus? Nej! Vad skulle det kunna vara? Han är ju Gud. Jesus sammanfattar sitt budskap:

Joh 12:44 Men Jesus sade med hög röst: “Den som tror på mig, han tror icke på mig, utan på honom som har sänt mig. Joh 12:45 Och den som ser mig, han ser honom som har sänt mig. Joh 12:46 Såsom ett ljus har jag kommit i världen, för att ingen av dem som tro på mig skall förbliva i mörkret. Joh 12:47 Om någon hör mina ord, men icke håller dem, så dömer icke jag honom; ty jag har icke kommit för att döma världen, utan för att frälsa världen. Joh 12:48 Den som förkastar mig och icke tager emot mina ord, han har dock en domare över sig; det ord som jag har talat, det skall döma honom på den yttersta dagen. Joh 12:49 Ty jag har icke talat av mig själv, utan Fadern, som har sänt mig, han har bjudit mig vad jag skall säga, och vad jag skall tala. Joh 12:50 Och jag vet att hans bud är evigt liv; därför, vad jag talar, det talar jag såsom Fadern har sagt mig.”

* * Jesus förklarar här att den som känner honom känner Gud, eftersom Jesus är Gud. Alltså ska du studera Jesus, både som person och vad han sagt och gjort, för att få en klar bild av Gud. Jesus är värd all lov och pris och ära, bara han kan oss bära.* *

Jesus säger till de frälsta: * Ni är köpta och betalning är given; bli inte människors trälar. * I vår tid är människor slavar under synden tills de överlåter sig till Kristus, den ende som kan besegra syndens makt. / 1 Kor 7:23

Synd, högmod och fruktan kan inte  förslava den som tillhör Jesus! Vi är fria för Jesus har köpt oss med sitt blod./ Maria

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.