Jesaja bok/ Frälsning genom Messias

Vi får lov att vänta och längta efter ett fridsrike. Vi väntar ännu på det fridsrike då små barn ska kunna leka med rovdjur… Alla profetior uppfylldes inte i och med Jesu första ankomst. Så har till exempel naturen inte återfått den balans och harmoni den skapades med (se Rom 8:9-22).

Denna fullkomliga harmoni är möjlig i en framtid då Kristus själv regerar över hela jorden. I boken Jesaja kap 11 kan du läsa om ett nytt skott som kommer ur Juda. Juda (Davids kungliga familj) ska också fällas som ett träd, men ur dess stubbe kommer ett skott att växa, nämligen MESSIAS. Han kommer att bli större och mäktigare än det första trädet och bära mycket frukt. MESSIAS är uppfyllelsen av Guds Löfte om en efterkommande till David, som ska regera i evighet. (2 Sam 7:16)
I Jesaja 11:1-5 står det: Davids kungliga familj ska skäras av och huggas ner som ett träd. Men från den avhuggna roten ska ett skott växa upp, en ny gren från den gamla roten. Herrens Ande ska vila över honom, visdomens,, förståndets och kraftens Ande, Herrens kunskaps och fruktans Ande. Hans lust ska vara att lyda Herren. Han ska inte döma efter vad ögonen ser, efter falska bevis eller rykten, utan han ska försvara de fattiga och de som blivit utnyttjade. Han ska döma deras förtryckare. Han ska vara klädd i rättfärdighet och sanning.* 

DENNE MAN är MESSIAS.

När detta skrevs? Ca 700 f Kr. av Jesaja, Amos son. Syfte: Att kalla Juda rike tillbaka till Gud och förkunna Guds frälsning genom Messias. Vid tidens avslutning kommer Guds folk, som är kringspritt över hela världen att samlas igen. KRISTUS återkommer då för att regera över hela jorden.

Prisa och tacka honom ur djupet av ditt hjärta och dela de goda nyheterna om honom med dina medmänniskor.

*Alla dem som är uthålliga i sin tro vill han bevara i fullkomlig frid.*/Jes 26:3/ 

Se till att vara uthållig i din tro, Herren är nära den som litar på honom, och tror, fast det kanske ibland är väldigt hårt och jobbigt på många vis. Lita på att Herren för dig fram, för ett bestämt syfte, tappa alltså inte modet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.