Jeremia / Låt oss gå ut! /Guds folk

Somliga är kallade till profeter, andra inte. Somliga vill gå ut i Guds vilja, andra inte. Jeremia ville först inte gå ut,men han blev kallad av Gud.  Till Jeremia säger Gud:

“Frukta icke för dem, ty jag är med dig och vill hjälpa dig, säger Herren.” Och Herren räckte ut sin hand och rörde vid min mun; och Herren sade till mig: “Se, jag lägger mina ord i din mun.” Ja, jag sätter dig i dag över folk och riken, för att du skall upprycka och nedbryta, förföra och fördärva, uppbygga och plantera.” Jeremia 1:8-10

Visst skulle det vara så ljuvligt att bli kallad ut, och jag vet att många troende vill göra just sådana saker för Gud. Tänk, att inte tala självvalda ord, utan bara tala dem som Gud ger.  Gud säger att han lovar att hjälpa Jeremia när han får problem, detsamma säger Gud till oss idag.
Jeremia hade det verkligen svårt i sitt kall, han blev grovt förolämpad, fängslad och utstött, men Heren var ju med! Alltså: har man en kallelse så tror jag att man klarar allt, för Gud är ju med.

 Tänk om vi hade en Jeremia i Sverige idag!
 Ja, jag har skrivit om detta tidigare i denna kategori om Jeremia, men det slår mig gång på gång att i denna tid, med så mycket konstigheter som sker, så borde det komma en Jeremia-person.  Folk borde få varnas över synden, folk borde varnas över de konsekvenser som kommer av deras leverne.  Dagens människor tillhör också den målgrupp som Jeremia var utvald att tala till. Det är likadant nu som då, skillnad är bara att det inte talas om synd och otro idag, åtminstone har inte jag hört om det på mycket  mycket länge, men det kan ju bero på att jag inte finner någon Jeremia-person att lyssna till, eller se andra lyssna till. Sverige är ganska mycket kallt och självupptaget. Budskapet om dom och framtidshopp gäller ändå alla människor, troende som icke-troende.  Låt oss föra ut budskapet, och be Gud att vi får bli sända ut över världen, i denna tid, den sista tiden, i denna världen som blöder och snart förgås av elände.

Låt oss vara starka! Låt oss tro på en mäktig Gud, hjälp oss Gud: låt oss gå ut och berätta! För Gud kommer att lägga orden i den mun som är villig att bli använd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.