Japan /Kärnkraftsarbetare/Gripenplan/ B Obama/

Japan:  Kärnkraftarbetare funna döda:

Liken efter två arbetare som varit saknade på kärnkraftverket Fukushima sedan jordskalvet och den påföljande tsunamin den 11 mars har hittats i källaren i en turbinbyggnad i reaktor 4, meddelar företrädare för energibolaget Tepco, enligt tv-kanalen CNN.

De två männen, 21 och 24 år gamla, hade svåra skador och hade genomlidit stora blodförluster.

Kropparna hittades i onsdags, men uppgifterna tillkännagavs först på söndagen. Enligt företaget är förklaringen att man har man haft svårt att nå anhöriga.

Tepco, energibolaget som driver kärnkraftverket Fukushima, bekräftade igår att man hittat en spricka vid reaktor 2, vilket har resulterat i att radioaktivt vatten läcker ut i havet. Man letar nu efter fler sprickor.

Artikeln fortsätter…

____
”Full operativ verksamhet senast inom två veckor ”. De första Gripenplanen nu på Sicilien.

Gripenplanen framme på Sicilien-basen

BRÄNNPUNKT ”Sverige bör inte sända plan”

____

President Obama fördömer nu koranbrännaren pastor Jones. ”Extremt trångsynt”.

Oroligheterna sprider sig i Afghanistan

PERSPEKTIV “Nya våldsdådet överraskar inte”

Koranbränning i USA kopplas till attacken

Ja det finns nyheter att läsa idag också, och det är ju märkligt att man gör uppenbara fel, men att  man inte kan förstå det eller stå för dem.

En som aldrig visar oss fel det är Jesus. Att låta honom leda ens liv, ens dagar, ja det är det bästa. Uppenbarligen  finns det så många folk som inte har Jesus som sin HERRE. Hade de haft det så hade inte världen haft de problem som finns idag.

*Jag såg mig om, och då fanns där ingen människa, och alla himmelens fåglar hade flytt bort.*/Jer 4:25 /Babylons anfall på Israel/ Men den visar också på beskrivning av den dom som väntar alla syndare vid tidens slut..

/Maria

7 thoughts on “Japan /Kärnkraftsarbetare/Gripenplan/ B Obama/

 1. Hej
  Visst borde vi människor fatta hur fel vi har och hur syndiga vi är och hur fel vi uppfattar saker o ting. Det var en diger lista du har här men den kan göras längre, det vet vi, undra på att man tycker att folk ska vakna, eller hur?
  Vi är goda- det är ett annat evangelium än det som Jesus talar om för oss
  Människan borde förstå sin situation och att Jesus frälser. Javisst finns det botemedel
  /Maria

 2. (Västerländsk moral)

  Undra om man kan säga så: det är lätt att reta upp sig på bilden av väst som ”världens frälsare” och ”moraliskt högre stående än länderna” vi invaderar (villka orsaker som än nämns, så är det krig i alla fall!). Vi har varit bättre rätt länge!

  Skulle tro att vår bild av oss själva som (redan) rättfärdiga, gör att vägen till Kristus blir överflödig. ”Varför ska vi bekänna synd och gå i aska? Vi gör ju världen tilll en bättre plats”, hör man mellan raderna.

  Är vi kollektivt skyldiga? Vi västerlänningar? Ungefär som apartheidregimen var skyldiga till apartheid?

  Nämner några saker som hänt i västs marsch framåt under de senaste tio åren: 1 miljon döda iraker, radioaktiva smutsiga bomber (i Basra mfl städer), USA:s/NATO:s militärbaser och militära samarbeten finns över hela planeten, hemliga fängelser med tortyr (Guantanamo, Bagram, Egypten, Litauen mfl), kontakter med världens drogtrafik (banker/politiker i samband m AfPak-kriget), politisk korruption, tydlig propaganda i media, statligt finansierar terror, övervakningsteknologier sätts upp, bankernas vilda affärer betalas på statskassan, ingen tro på Gud osv.

  Listan är rätt lång. Om inte det här är vår kollektiva synd, vad är det då?

  Ändå biter det här resonemanget i regel inte på vår tro på oss själva som demokratiska och vänliga västerlänningar. Listan ovan “är inte verklig, det är fantasier, överdrifter”…sägs det.

  Tron på oss själva sitter i ryggmärgen på oss. Fast den på många sätt är irrationell. Lika irrationell, som tron på Gud.

  Om tron på oss själva som moraliskt, teknologiskt och ekonomiskt förträffliga kan räcka inför Gud, varför bry sig om att kommentera här på sidan?

  ”Vi är goda”. På det sättet biter inte evangeliet på oss. Vi är ju inga syndare.

  Bibeln framställer oss som syndare. Det finns ett botemedel!

 3. (Västerländsk moral)

  Undra om man kan säga så: det är lätt att reta upp sig på bilden av väst som “världens frälsare” och “moraliskt högre stående än länderna” vi invaderar (villken orsaker det nu än nämns, så är det krig i alla fall!). Så har vi varit rätt länge!

  Skulle tro att vår bild av oss själva som (redan) rättfärdiga, gör att vägen till Kristus blir överflödig. “Varför ska vi bekänna synd och gå i aska? Vi gör ju världen tilll en bättre plats”, hör man mellan raderna när folk diskuterar konflikterna.

  När man nämner några saker som hänt i västs marsch framåt under de senaste tio åren: 1 miljon döda iraker, radioaktiva smutsiga bomber (i Basra mfl städer), USA:s/NATO:s militärbaser och militära samarbeten finns över hela planeten, hemliga fängelser och tortyr (Guantanamo, Bagram, Egypten, Litauen mfl), kontakter med världens drogtrafik (banker/politiker i samband m AfPak-kriget), politisk korruption, propaganda i media, stater finansierar terror, bygger övervakningsteknologier, bankernas vilda affärer betalas på statskassan, ingen tro på Gud osv. Listan är rätt lång. Ändå biter det här i regel inte på vår tro på oss själva som demokratiska och vänliga västerlänningar. Tron sitter i ryggmärgen. Den är på många sätt irrationell. (Jag tycker inte är bättre än andra länder/världsdelar, utan precis lika dem! Det ses som obstinat och jobbigt!!)

  “Vi är goda”. På det sättet biter inte evangeliet på oss. Vi är ju inga syndare.

  Bibeln framställer oss som syndare. Det finns ett botemedel!

 4. Man säger att man skickar Gripen till Libyen, de landade väl på Sicilien härom dagen…Jag vet inte om de kommer att skicka dem på fler ställen, men de var ju så glada att de fick använda planen som “de hade tränat med” så länge. Vad har de mer tränat för?
  Media är väl tacksamma för alla tidningar som säljs i dessa kriser..
  Kan man bygga demokrati i Afghanistan?,,,,,Maria

 5. Meningen med att bry sig om vad som händer i “konfllikterna”, är inte bara att det dödas och dödas laglöst i fjärran länder. VI tappar också vår moral här hemma!! Politikerna och tidningarna tävlar ju om att skönmåla krigen.

  Kommer vi ihåg att vi är i Afghanistan:
  1 för att jaga Bin Laden? (död redan 2001, enligt flera källor, bla Benazir Bhutto och Pakistans säkerhetspolis)
  2 för att stärka kvinnors rättigheter? (Hur går det med det?)
  3 för att bygga demokrati? (Afghanistan har aldrig varit demokratiskt)

  Ska vi skicka Gripen till Afganistan nu?
  Säger man det?

 6. Frågor vill vi ha svar på och det som händer nu verkar en aning “ihopsatt”. Jag vet inte vad jag ska säga om allt detta dödande och terrorlägen Nej nu kan vi säkerligen inte lämna Afghanistan….. och fler Gripenplan kanske ska sändas,,någonstans..det luktar illa….
  /Maria

 7. (Logik?)

  1 Koranbränning i Florida resulterade i attack på FN-personal i Mazar al Sharif efter fredagsbönen.

  2 Hoten om koranbränning var i somras. T Jones åkte till NY och ställde in bränningen då och fick en pratstund med Interfaith Center/moskébyggarna istället.

  3 Nu har T Jones bränt Koranen i alla fall och afghanerna fick reda på det och attackerade FN byggnaden.

  Frågor:

  1 Är det koranbrännande pastorer i Florida som utlöser våld i Afghanistan, främst?

  2 Hur fick afghanerna reda på att T Jones NU först bränt Koranen? Det har ju inte varit i internationell press (AP, Reuters, NYT, Guardian osv.) Läser afghanerna amerikansk lokalpress?

  3 Är det inte typiskt att det (enligt vårt perspektiv) måste vara något exceptionellt som utlöser våld från medborgarna i ett land som varit ockuperade i snart tio år?

  4 Soldater som filmar döda afghanska småpojkar leende framför kameran (i pressen två veckor sedan) utlöser ingen folkstorm.

  5 Ja, du…Nu kan vi inte lämna Afghanistan obevakat som planerats (2014). “Vi måste stanna”, säger internationella skumrasket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.