Ett ord i dag /Evangelium.Falska apostlar nu och då..

 

Här i dessa verser nedan, ser vi väl tydligt om vad som är på gång, vad som skall komma. Se på verserna 3-4 och du ser att det är likadant idag som på Paulus tid i Korinth.  Mycket av det som rubriceras som falsk lära kan låta vettigt. Att någon försöker övertyga  att det är sanning som säges, ja så sker det ofta.  Men vi har ju bibeln, vi måste vara nära Gud och lära oss vad som är fel i dessa tider.
Bibeln måste vara vårt rättesnöre, tiden är kort och vi kommer att få se hur satans snara dras åt om människorna och deras tro. Den som inte är fast förankrad kommer att gå totalt vilse.

2 Kor 11:3-4 säger: *Men jag fruktar att såsom ormen i sin illfundighet bedrog Eva, så skola till äventyrs också edra sinnen fördärvas och dragas ifrån den uppriktiga troheten mot Kristus.*
Djävulen och hans änglar försöker lura oss genom att vara förträffliga, goda och moraliska i alla avseenden. Aningslösa människor kommer att  lockas mer och mer av vältaliga och bibelciterande  ledarförmågor. Se upp!!   Låt dig inte luras  av en snygg, yttre fasad. Är den personen en Kristi efterföljare? Har vi inte redan sett tillräckligt många  spela ädla människor och  man ser upp till dem på de stora mötena? m m   m m …….
 2 Kor 13-15 säger:  *Ty de männen äro falska apostlar, oredliga arbetare, som förskapa sig till Kristi apostlar.  14. och detta är icke att undra på. Satan själv förskapar sig ju till en ljusets ängel.  15. Det är då icke något märkligt, om jämväl hans tjänare så förskapa sig, att likna rättfärdighetens tjänare. Men deras ände skall svara emot deras gärningar.*/ Jesus är HERRE.  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.