Japan /Fukushima och strålningen m m

 

http://www.commondreams.org/view/2011/03/29-6  FUKUSHIMA

http://www.youtube.com/watch?v=LwuRTlJ5nlg&feature=player_embedded#at=43 Alex Jones om Fukushima och strålningen i mat.

Världen.

Japan uppgraderar kärnkraftsolyckan i Fukushima till en sjua, den högsta nivån på den internationella skalan, bekräftar landets säkerhetsmyndighet i dag.

Fukushimahaveriet efter jordbävningen och tsunamin i mars hamnar därmed på samma nivå som Tjernobylolyckan 1986. Men de radioaktiva utsläppen är enligt den japanska kärnsäkerhetsmyndigheten en tiondel av dem i Tjernobyl.

Experterna sade att det är svårt att uppskatta exakt hur mycket radioaktiva ämnen som släppts ut. Tillgängliga bedömningar visar dock “nivåer som motsvarar nivå sju”, sade en säkerhetstjänsteman.

Fram till nu har haveriet i Fukushima bedömts ligga på nivå fem.

På tisdagsmorgonen lokal tid utbröt en brand intill reaktor fyra i kärnkraftsverket. Brandmän lyckades släcka eldsvådan och branden ska inte ha förorsakat några ytterligare utsläpp av radioaktiva ämnen.

Japan skakades av ytterligare två kraftiga jordskalv på tisdagen som bland annat fick byggnader i huvudstaden Tokyo att skaka.

Arbetare fick utrymma kärnkraftverket i Fukushima när det andra skalvet skakade prefekturen med samma namn på tisdagsmorgonen svensk tid. Skalvet med en magnitud på 6,3 följde på ett tidigare under natten på 6,2.

Enligt den japanska tv-kanalen NHK utfärdade Japans meteorologiska institut inte någon tsunamivarning.

OCH:

Flera gripna efter explosion i Minsk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.