Islam /Varför be för muslimer?

 

 th_b65d1.jpg Kom till Jesus, han är din räddning.

Muslimer och kristna tror att det finns en Gud, men tillber vi samma Gud i ord och handling?

Man kan också fråga så här: I en tid då många tror att alla vägar och alla religioner leder till den ende sanna Guden, varför skall man be för muslimernas frälsning? Gör det någon skillnad? Är de inte redan accepterade av Gud? Muslimer är givetvis älskade av Gud. Utan att göra någon ting, är de älskade av honom. Muslimska barn och vuxna är dyrbara i Guds ögon. Han älskar varje aspekt av deras språk, mat attityder och dagligt liv som verkligen är gott och rätt.

Detta innebär dock inte att muslimer har fått evigt liv, eller att de har fått sina synder förlåtna.

Muslimer lockas inte av hoppet om en ny värld där Jesus, den korsfäste och uppståndne Messias, regerar som Kung. Jesu död och uppståndelse är snarare något de fått lära sig att inte tro på. De saknar också insikt om Jesu försoningsverk. De tror att Jesus var en profet från Gud men tänker i allmänhet aldrig på honom som Guds smorde Kung som regerar över nationerna (Matt 28:18-20).

Muslimerna är likt alla folk i alla kulturer kallade att tro på evangeliet om Guds rike och vända sig bort från ondskan. Problemet är att de flesta av världens muslimer aldrig har haft tillfälle att lyssna till de goda nyheterna om Jesu död och uppståndelse. Ett budskap som skulle kunna befria dem från syndens makt, från död och demonisk fångenskap.

Av olika skäl tror inte muslimer heller att Jesus är Guds Son (vilket behandlas senare i texten på denna sidan…) Messiastroende däremot, jublar över insikten att “Så uppenbarades Guds kärlek till oss: Han sände sin enfödde Son till världen, för att vi skulle leva genom honom. Kärleken består inte i att vi har älskatGud utan i att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder.” (1 Joh 4:9-10)

 Jesus har kommit så att vi kan ha liv, och liv i överflöd. (Joh 10:10) Låt oss därför be för muslimerna så att de kan träda in i Guds eviga rike.

Denna texten och följande som jag kommer att ha med i denna kategori är från ett häfte från OPEN DOORS. Häftet handlar om kunskap om muslimerna i världen och om hur vi kan, och bör, be för dem till frälsning. Jag har tidigare nämt om muslimer som blivit kristna, och jag har talat om att jag tycker att de skall bli frälsta och att jag inte gillar moskéer i Sverige eller deras SHARIA-lagar. Men jag hatar inte muslimer. Det finns många muslimer i området där jag bor, och jag vill se dem frälsta. Följ med i fortsättningen och läs här i denna kategori om Islam. Läs om OPEN DOORS, www.open-doors.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.