Inställning../Tragedi i Tucson/ytterligare fågeldöd…..

 

 John 14:1

Söndag 9 januari 2011, solen har tittat fram en stund, och hoppas den kan lysa på oss  också senare idag.

Hörde i natt om den fruktansvärda beskjutningen av en kongressledamot i USA, Tucson, Arizona.  6 människor dog och 12 skadades. Kongressledamoten är opererad för ett skott i huvudet. Ja sådant här sker i vår värld. Överallt finns våldsdåd, och de lär väl inte bli färre.  B Obama säger att detta är en nationell tragedi, och det är klart att det är. Det är fruktansvärt.

Fågeldöden sprider sig, nu senast i Taiwan och Kanada, och man kan undra- är det gravitationsfältet runt jorden som det är något fel på?

Video: Fågeldöden slog till i Taiwan >> 9/1

Fågleldöd i Kanada >> 9/1

Video: Nordpolens Magnetfältt rör sig >> 9/1

Internet ID på väg? >> 9/1

Barack Obama föreslår nu ett Internet körkort i USA. Hur länge dröjer det innan något sådan kommer till Sverige och skall styra internetanvändarna?
Det har talats så länge om en verkligt stor jordbävning i  S Fransisco, den kanske är på gång. 4,1 är ju inte lite direkt.
Jordbävning 4,1 skakade om San Fransisco >>

Nu har vi plötsligt fått töväder, och regnet har nått stora delar av Sverige, man kan undra hur snömassorna skall kunna försvinna på bästa sätt och inte orsaka skador.

!Vi har vår förtröstan i Gud: *Den som tror på honom, han bliver icke dömd, men den som icke tror, han är redan dömd, eftersom han icke tror på Guds enfödde Sons namn.* Joh 3:18;   3:20: * Ty var och en som gör vad ont är, han hatar ljuset och kommer icke till ljuset, på det att hans gärningar  icke skola bliva blottade.   3:21*Men den som gör sanningen, han kommer till ljuset, för att det skall bliva att hans gärningar äro gjorda i Gud.*

Inställning till problem? Lita på Gud. Lämna allt i HANS händer.

Jag kommer att skriva mer om Enochs bok här också i följande inlägg, under kategori: de sista tiderna.  /Maria

6 thoughts on “Inställning../Tragedi i Tucson/ytterligare fågeldöd…..

 1. Om du har rätt i din ateism så gläd dig i den, Stefan. Du behöver inte vräka dig över Maria för det! Det är väl inte din glädje får man hoppas?

  Vetenskap kan köpas för pengar och statistik kan visa vad man vill visa, det är allmänt erkänt.

  Bibeln är en väg till Gud. människor går ofta helt andra vägar, som bekant.

  Kan Darwin hjälpa dig med något så tänk på honom och vad han gjort för människor.

  Ta hand om dig och lycka till under kunskapens träd!
  Janne

 2. Det märks tydligt Stefan att du inte förstår innehållet i bibeln eller hur den är skriven eller hur den ska läsas.
  Tänk också på korstågen och allt annat som du nämner och skyller olika kristna för- tänk då på att katolicismen var stor då och är det än. Tänk över vad den gjorde människorna- läs gärna mer här på sidan om det.

  Jag byr mig inte om sagor- jag stödjer mig på fakta: bibeln. och vad vet du om tro, eftersom du inte tycks ha någon sådan? Jag har gett dig så mycket info och ändå försöker du hacka ihjäl vartenda ord som en sann kristen troende ger dig. Hur orkar du?
  Ja det finns fel i mycket t ex det stora avfall i kristendomen som sker nu och: Det är förutsagt i Guds Ord, knepigt va?
  Då kan jag säga att du har fel om Darwin………att människor lär sig fel saker i en del församlingar det kan jag hålla med om, men det är meningen att man skall fråga Gud om vad som är rätt o fel, allt kan man inte svälja- det finns falska lärare.Att föräldrar lär sina barn det de har lärt i församlingen, det brukar vara så, men kan vissa inte tänka själva? eller är det så att de helt enkelt inte förstått GUDS STORHET i skapelseverket…

  Nu tycker jag att du har fått alla svar….Du ska inte ge dig på mig och t ex säga att jag inte ägnar mig åt meningsfulla aktiviteter. VAD vet du om det.. och mera meningslösa ord här, tänk över vad du sagt och rannsaka ditt inre i dessa frågor. Jag har gjort vad jag kunnat i att svara dig./Maria

 3. Om man har läst Bibeln måste man ha läst vilken ond makt som bestämmer att man ska låta sina döttrar våldtas och tvinga en att visa att man kan döda sin egen son. Det är ondska. Eftersom den är nedtecknad av människor i sin tid – kan man ha överseende med det. Det var en tid av mycket okunskap och mycket våld.

  Kristendomens införande över Europa blev ingången till en mycket mörk tid för riktig kunskap- the Dark Ages – som varade ända till någon gång på 1600-talet. Mycket av matematisk och fysik forskning stod stilla – därför att rena dumheter, som kyrkan betraktade som utsagor av Gud, inte fick ifrågasättas!!!

  De hundratals religioner som finns världen över innehåller fina sagor om högre makter. Tänk inte – TRO. Sök inte kunskap – TRO. Respekten MELLAN religionerna är också intressant. Alla anser att de sitter inne med den absoluta sanningen – och det enda vi vet är att det enkelt går att bevisa att de har fel i mycket.

  Det går dock inte att BEVISA att gudsbegreppet är fel – därför att det är så religionens förespråkare valt att ha det. Man gör inga utsagor som kan prövas – det är bara TRO som ska till.

  Däremot kan man med ytterligt stor sannolikhet visa att det inte finns en Gud – enligt de definitioner många kristna har.

  Därför säger jag:
  ”Han som tror blint, säger nej till kunskap – både existerande och ny. Han som ifrågasätter, skapar ny kunskap.” Ste 1:1

  Det finns bara en hypotes om arternas utveckling som faktiskt förklarar hur det gick till och det är Darwins. Den kan vi säkert förfina med mer kunskap.

  Darwin ångrade ingenting av sitt stora livsverk på dödsbädden. Det är en påhittad historia.

  Det finns en mycket bra bok i ämnet som jag önskar att ni båda skulle läsa med ett öppet sinne: “Illusionen om Gud” av Richard Dawkins.

  Den bibliska missuppfattningen om hur världen skapades har skapat stora livsproblem hos flera av mina medmänniskor, när de inträtt i vetenskapliga sammanhang och inser att allt de blivit itutade av sin församling och föräldrar är helt fel! Det blir livskriser som denna tro är upphov till, helt i onödan!

  Bejaka kunskap istället för att tillbedja icke-existerande makter. Ägna tiden åt meningsfulla aktiviteter tillsammans med era medmänniskor.

  Om ni själva behöver illusionen och bönen som meditation och mår bra av det är det ju superbra. Fortsätt med det.

 4. Hej Stefan!

  Hur ska vi göra världen bättre och fredligare?
  Finns bra litteratur i ämnet? Vi kristna deltar inte i samhällslivet och kan inte med Guds hjälp avgöra skillnader på saker. “Det kan man med kunskap och kurser”.

  Varför tror du kristna väljer denna konstiga väg?
  Vissa kristna har valt Gud och Bibeln efter 20-30-40-50 år studier av vetenskapliga ämnen och tiotusentals diskussioner om alla ämnen i världen och sen gett upp sina tillgångar till fattiga, sjungit för de sjuka och bett om deras välgång och tillfrisknande resten av livet. Varför det? Hur kan något gott komma ur en lögn?

  Har du läst Bibeln eller varför hänvisar du Maria att läsa den? Hon gör ju inget annat än läser Bibeln och har läst Gamla Testamentet mer än en gång!

  (Humanismens triumf)

  Jag har läst världslitteratur och vetenskaplig forskning i 15-20 år, och inte har det gjort mig en ödmjukare och omtänksammare människa! Vart får man kraft att hjälpa och bry sig, be och ge upp sina “drömmar om självet” och en “mänskligare värld som är bättre pga vetenskap och hybris”? Vetenskapen är på gott och ont.

  Vi lever i vetenskapligt utvecklade samhällen i västvärlden. Har det varit en resa från okunnighetens mörker till kunskapens ljus?

  Hur gick det i Europa under det 1900-talet ? Mitt i industrialiseringen och “de gränslösa ekonomiska samarbetena över gränserna”, dök skyttegravskriget först upp och sen kom fascismen i Sydeuropa och Tyskland. Sen fick vi upplava det totalitära USSR/Ryssland som växte fram med förödelse för omgivningen.

  Var tyskarna, italienarna, spanjorerna, ryssarna outbildade och kände inte till filosofi och moraldiskussioner? Visste de inget om att “samabete över gränser skapar fred och samförstånd”?

  USA kom sen som Europas räddning med löften från globala institutioner (World bank, Internationella valutafonden (1944) och FN (1945) NU var freden i sikte. Aldrig mer krig!

  Hur ser det ut i USA idag? 60 år efteråt?
  USA är ett forskarvänligt land.

  Vårt föregångsland USA har behållit försvarsbudgeten på 5000 miljarer kronor i år och ger samtidigt politiska tjänster och astronomiska betalpaket till insiders och storbankirer. Detta trots att 10-15-20% procent av befolkningen är arbetslösa och 30-40 miljoner amerikaner tar emot matkuponger och blir vräkta pga bankernas spekulerande under de sista 15-20 åren. De astonomska betalpaketen är till för att skydda storbankernas investeringar. USA har ett statsundersskott på mer än 13500 miljarder dollar. Finansdepartementet är fullsatt av investventbankirer från Goldman Sachs. Det är en hel del pengar som lånats av samma Wall Street i detta underskott under årens lopp! På vilket sätt är det vetenskapliga framsteg, bekräftar teorin om marknadkrafternas jämvikt, balanserad tillväxt och humanismens triumf? Det finns ju inget land i världen som spenderar så mycket pengar på vetenskaplig experiment och avancerad forskning (DARPA/NASA/UT/MIT osv.) och som har så många tongivande insitutioneroch som diskuterar ekonomisk policy i så många grupper och organistationer som USA.

  Var är dessa institutioner när det krisar? Kan du fråga några av dessa genier och börshajar om hjälp? Folk står nu på gatan och poliser svärmar om kring dem. Finns det någon filosofisk debattbok eller något citat i Darwins böcker som kan hjälpa dem? Kan Paul Krugman (som fått Nobelpris i ekonomi och skriver på NY Times debattsida) eller Paul Volcker (ex Fed Reserve chef som vill begränsa bankernas inflytande, men ingen lyssnar)), Bernanke (som åker i helikopter och trycker pengar till bankerna) eller Geithner (som inte betalar sina skatter, fast han är chef för Skattemyndigheten/finansminister) hjälpa dem? Fråga det!
  Vart finns det goda hjärtat när det är nöd i landet?

  Jag tror på Jesus Kristus som världens Frälsare, inte för att
  jag hittat det i böcker och inte kan skilja på natt och dag. Det är för att HAN har frälst mig (trots mitt envetna motsånd under lång tid!) och visat mig och andra ett liv som kan bli fullt av omtanke (med Hans hjälp) och insikter som man inte trodde fanns. Gud finns, tro det eller ej!

  Här är en artikel som ger en trolig orsak till varför fåglar faller från himlen i Arkansas. Det handlar om nya borrtekniker för olja.

  Oil and Gas Collection: Hydraulic Fracturing, Toxic Chemicals and the Surge of Earthquake Activity in Arkansas

  Fracking the life out of Arkansas and beyond
  By Rady Ananda

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=22667

  Janne

 5. Hej Stefan har du tänkt på att det görs en hel del av både okristna o kristna, och har du tänkt på att vi lever i tider som är totalt galna? Vet du inte att det kommer en ny världsordning? Att den redan är här? Se på politiken, den ruttna. Läs här på sidan om de sista tiderna, läs i kategorierna så får du se vad som händer i världen. Är du medveten om allt som faktiskt sker?????? Det finns inga lösningar för denna världen, den är redan ond, den kommer att förgås, det brinner i världen pga av de styrande som inte vet vad de gör. Är du medveten om det?Kan du eller jag hejda missilerna eller korruptionen? hur mycket vi än tycker att saker är fel så kan vi inte hejda det som kommer.
  Den tid som den kristne har fått skall ägnas till att se den behövande, göra det den kan och framförallt sprida Guds ord för frälsning. Den troende är INTE blind, och vi ser nöden, men vi stryps i vära försök att göra gott, för yttrandefrihet och annat tas ifrån oss alla, det är på gång, Du vet kanske inte att vi inte kan hejda det tredje världskriget, eller de två som snart kommer? Vet du om att vi inte kan göra något åt det? Det kommer en krasch över Sverige och det kommer an krasch över världen, vad ska Du kunna göra åt det?
  Att vara tacksam jo det skulle man be för att fler skulle vara, och ta vara på sin tid och inte fylla den med saker som är totalt meningslösa.
  Att vara i bön och att lita på Gud, det är gott det. Och Gud han är inte glad åt galenskaperna som sker. Människan försöker styra världen- och se så bra det går. Vakna!
  /Maria

 6. Tänk om kristna och andra religiösa människor kunde ägna all den tid de ägnar åt att tillbedja en icke-existerande makt att genomföra goda handlingar för sina medmänniskor.

  Då skulle vi kunna få en sann, god värld byggd på respekt för varandra, oavsett vilken världsuppfattning vi väljer att ha.

  Det skulle vara slut på brist på omtanke. Det skulle vara slut på många av krigen som sker i olika icke-existerande Gudars och religioners namn. Det skulle kunna kallas ett paradis.

  “Han som tror blint, säger nej till kunskap – både existerande och ny. Han som ifrågasätter, skapar ny kunskap.” Ste 1:1

  Inställning till problem? Se möjligheterna för lösningar – hur kan DU tillsammans med dina medmänniskor påverka? Abdikera inte, genom att överlämna problemet till någon som inte finns. Det är att inte visa respekt för det liv och den tid här på jorden du fått som ditt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.