Inställning till problem/Goliat

 

David och Goliat känner ni säkert till. Davids kamp mot Goliat vanns på grund av att Gud var med David och att David kände väl till Guds storhet och kraft.. Tänk så olika två människor kan uppfatta samma sak. David såg i Goliat en människa som hånade Herren, den allsmäktige. Han visste att han inte skulle behöva slåss mot Goliat ensam. David visste att Gud skulle kämpa på hans sida.

David såg situationen med Guds ögon. Att försöka betrakta “det omöjliga” ur Guds perspektiv kan hjälpa oss till en mer realistisk syn på en “hopplös” situation.

 Varken hot eller kritik kunde stoppa David. Där han stod mitt bland alla Sauls män insåg han att det var nödvändigt att göra något. Med Gud vid sin sida fanns det ingen anledning att dröja. Det finns alltid människor som med hån och negativa kommentarer försöker slå ned modet på den handlingskraftige, men detta är inget skäl till att låta sig hindras. Den som gör det rätta behagar Gud, och det är hans uppfattning som gäller.

Man undvek ofta blodiga slag genom att låta sina starkaste krigare möta varandra. Sett ur mänsklig synpunkt hade naturligtvis Goliat en stor fördel. Men Goliat insåg inte att han förutom David också hade Gud att kämpa emot.

Ja ni som läst historien vet att David vann denna kamp. David visste att Gud var med honom, och fruktade inte. Hans inställning till problemen var att Gud hade all makt och kunde göra honom till segrare. David dödade Goliat och israeliterna jagade tillbaka filisteerna till Ekron och till Gat, Goliats hemstad.

2 thoughts on “Inställning till problem/Goliat

  1. I gamla tider förlitade man sig på Gud, ja det ska vi också göra, för han är alltid med oss.
    Och han är överallt och ser oss och leder oss. Det är väl underbart!
    Kram f Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.