Inställning till problem

 heartdp1.gif

Prövningar. Oro. Fel beslut. Det finns mycket som är jobbigt och svårt, och man kan få lida en hel del av olika saker. Men det finns alltid en väg ut från eländet.

*Gud är trofast och skall inte låta er prövas över förmåga: när han sänder prövningen visar han er också en utväg, så att ni kommer igenom den.* 1 Kor 10:13

Ja man har hört människor säga att man kan klara alla saker själv, utan Gud. Man behöver alltså  Ingen Gud för att klara sina problem.

Om man säger så, då har man inte haft några problem anser jag , eller också har de varit mycket få problem och ovanligt lätta, eller också har man haft en väldans tur, bra ekonomi, goda vänner som inte sviker, eller man lever ett otroligt gott liv… Vilket orsaken än är, så anser nog jag att Gud har visat både mig och mina vänner riktigt ordentligt vem han är, vår Far i himmelen.

Hade inte Gud visat sin kärlek och nåd på det sättet han gjort så vet jag personligen att jag inte hade orkat med mer…

*Om du känner dig som ett krossat ler, om du ej lärdom har men många brister, håll ut i tron, din Gud du större ser, allt eftersom din egen kraft du mister.* E Bergquist

Att mista sin egen kraft och vara som ett krossat ler i Mästarens hand, och låta honom reda upp det man ej kan själv, det är STORT.  Därför säger jag att Gud är trofast genom allt och att hans nåd är evig.

2 thoughts on “Inställning till problem

  1. Hej Kyllikki Ett förkrossat hjärta får den som verkligen vill lära känna Gud, den som sätter undan allt annat för att gå Guds väg. Ett förkrossat hjärta är bra att ha- då ser man sina medmänniskor och nöden, och blir mer o mer lik Jesus.
    Kram f Maria

  2. Hej Maria!
    Ett krossat hjärta ber jag om,att få vara med om det måste bara vara underbart och det behövs för oss syndiga egensinniga människor!
    Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.