Adam /Vem var han?

 

Adam var den förste zoologen, han gav alla djur deras namn. Han var den förste trädgårdsarkitekten, placerad i Eden för att vårda skapelsen. Han var Mänsklighetens fader. Adam var den förste att bli skapad lik Gud och den första människa som hade en nära och djup personlig relation till Gud.

Han gjorde misstag som alla andra, och han hade svaga sidor. Vill du veta vilka det var?

* Adam tog inte sitt ansvar och skyllde ifrån sig:valde att gömma sig i stället för att bli ställd till svars, försökte hitta ursäkter i stället för att erkänna sanningen. Hans största misstag var att tillsammans med Eva föra synden in i världen.

*Som Adams efterkommande återspeglar vi alla Gud i någon mån. Gud vill att vi avstår från vår frihet att göra det som är ont  och i stället väljer att älska honom. Vi ska inte skylla våra egna misstag på andra, och vi kan aldrig gömma oss för Gud.

Plats: Edens lustgård.  Yrke: Trädgårdsmästare, jordbrukare.

Släkt: Eva (hustru) Kain, Abel, Set, (söner) och många andra söner och döttrar som vi inte känner namnen på- (Den ende man som saknar föräldrar).

Nyckelvers: ” Kvinnan som jag fick av dig gav mig en bit, och jag åt.” /1Mos 3:12

“Vi är alla släkt med Adam och därför kommer vi att dö, för överallt där det finns synd, där blir döden följden. Men alla som är släkt med Kristus kommer att få nytt liv.” 1 Kor 15:22

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.