Hurdan är Gud?/han lär oss om INRE RENHET

 

 

INRE RENHET

Jag kastar mig från farligheterna med margarin (förra artikeln) till frågan om INRE RENHET, den som Jesus predikar om i Matteus kap 15. De skriftlärde på den tiden  utökade Guds  lag  (Ja man gör så än idag)  med hundratals religiösa seder och bruk som de ansåg vara lika viktiga som lagen. Det är inte sant, men de ansåg det och nu kan du läsa vad Jesus säger om det:

Matt 15

Guds ord/   Inre renhet

*

1 Sedan kom några fariseer och skriftlärda från Jerusalem fram till Jesus och frågade: 2 “Varför bryter dina lärjungar mot de äldstes stadgar?* De tvättar inte händerna innan de äter.” 3 Han svarade dem: “Varför bryter ni mot Guds bud för era stadgars skull? 4 Gud har sagt: Hedra din far och din mor och: Den som förbannar sin far eller mor skall straffas med döden.* 5 Men ni påstår: Om någon säger till sin far eller mor: Vad du kunde ha fått av mig, det ger jag som offergåva,* 6 då skall han inte hedra sin far eller mor. Ni upphäver Guds ord för era stadgars skull. 7 Ni hycklare, rätt profeterade Jesaja om er: 8 Detta folk ärar mig med sina läppar, men deras hjärtan är långt ifrån mig.* 9 Förgäves dyrkar de mig, eftersom de läror de förkunnar är människors bud.*10 Sedan kallade han till sig folket och sade till dem: “Lyssna och förstå! 11 Det som kommer in i munnen gör inte människan oren. Men det som går ut ur munnen, det orenar henne.” 12 Lärjungarna gick då fram till honom och sade: “Vet du att fariseerna tog illa vid sig, när de hörde detta?” 13 Jesus svarade: “Varje planta, som min himmelske Fader inte har planterat, skall ryckas upp med roten. 14 Låt dem vara. De är blinda ledare för blinda. Och om en blind leder en blind, faller båda i gropen.”

15 Petrus sade då till honom: “Förklara denna liknelse för oss.” 16 Jesus sade: “Är ni också fortfarande lika oförståndiga? 17 Förstår ni inte att allt som kommer in i munnen går ner i magen och töms ut på avträdet? 18 Men det som går ut ur munnen kommer från hjärtat, och det gör människan oren. 19 Ty från hjärtat kommer onda tankar, mord, äktenskapsbrott, otukt, stöld, falskt vittnesbörd och hädelser. 20 Sådant orenar människan. Men att äta utan att tvätta händerna gör inte människan oren.”

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.