Hurdan är Gud? / Tvivel (2)

praise-to-the-lord.jpg

TVIVEL PÅ GUDS EXISTENS? del 2 /Tvivel/Orsaker

Hur tänker du då du undrar över om det finns en Gud? Är det den vanliga frågan som spökar: Varför gör han inget åt lidandet?

Kanske är det såatt man undrar detta och då vill jag tala om att det är den fria viljan som styr människor. Fri vilja har vi fått av Gud att göra egna val. Han hade ju gärna sett att vi skulle vara så kloka att vi tog hand om jorden så som han ville från början, förstås. Det finns också en ond makt, som ni vet.

Tvivel kan ha många orsaker:

… Jag tror att den största orsaken till att människor inte tror idag (orsak till sekulariseringen) är att vi i detta landet inte har någon form av kristendomsundervisning längre. Skolorna lär inte ut vad tro är. Nu för tiden skall allt handla om undervisning om Evolutionen och Darwins teorier. Hur många vet att Darwin på sin dödsbädd erkände att det inte var så som han sagt?

Hinduism, islam, buddhism, New Age, och en hel del andra religioner eller religionsbetonade rörelser finns att välja mellan. Samhället talar inte om en god Gud idag som håller sin hand över Sverige och andra länder….

När jag var liten hade vi kristendomsundervisning, med underbara lektioner om Gamla testamentet och om vem Jesus är. Vilka underbara dagar!

Och ändå: Jag blev inte frälst förrän 20 år senare.Men längtan fanns.

MEN: Kunskapen om Jesus och judarna och vad tro var, hade jag alltid med mig i hjärtat. Vi sjöng i skolan: Din klara sol går åter opp…… Det var tider det. På morgonsamlingen i åk 7 var det morgonbön. Vilka tider det var! (Respekt för varandra, inga könsord klottrade eller sagda!) Det fanns en anda av hjälpsamhet och kärlek mellan människor som inte finns idag.

Gud har så innerligt mycket kärlek till oss alla att ge, men inte alla vill ha den och ett överlåtet liv i kärlek. Gud vill att vi kommer och har en levande relation med honom i bön, samtal, lovsång, bibelläsning m m. Så har jag det och jag kan säga att jag är en lycklig människa. Jag har ingen ångest, oro eller problem som är oöverstigliga.

Jag litar på honom och att han för mig fram i livet. Han älskar mig och vill mig väl, därför frågar jag honom om min framtid och inte går jag till spåtanter eller horoskop. Att lyda hans bud är självklarheter och inget annat.

Allt vi behöver veta om honom står i hans Ord, så börja där och titta och läs, och du kommer att finna att en hunger kommer att komma till dig, av att få veta, av att få kunskap, och att få en trygg plattform i livet.

Kommentera gärna det jag skriver. . Skriv gärna en rad eller maila mig om du vill.

Är Gud för oss, vem kan då vara emot oss? Rom. 8:31

KRAM fr Maria. Önskar dig en fin vecka, ett gott liv i frid.

Många människor skulle vilja säga: Förbarma dig, Herre, jag är i nöd…Ps 31:10

One thought on “Hurdan är Gud? / Tvivel (2)

  1. Hej
    Jag anser inte att Darwins och andras teorier är sanna, liksom du inte tycker att Gud skapat världen. Meningarna är delade. Jag står för vad mitt hjärta säger mig och vad Bibeln talar om för mig. Märk väl att i wikipedias text står det “kanske” att kristna fört tanken om Darwins återtagande av sina rön…. Gamla Testamentet är en underbar bok. Varför skulle jag inte ha läst den? Jag är ju Kristen.
    Du är välkommen tillbaka till min sida.Hälsn fr MAria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.